Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Android Amiral Gemisi Telefonlar Neden Pahalı? İşte Sebebi

Son döndem Android amiral gemisi telefonların pahalı olmasının nedeni Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm işlemci, Apple A16 Bionic’ten daha pahalı.

Akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların ve diğer cihazların maliyetleri son yıllarda istikrarlı bir şekilde artmakta. Bu artış, enflasyon, tedarik zinciri kesintileri ve üst düzey özelliklere yönelik artan talep dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlanabilir. Bunlara son olarak yonga seti fiyatları da eklenebilir. Kısa süre önce yayınlanan bir raporda Android amiral gemisi modellerde yaşanan fiyat artışı nedeniyle birçok kişinin fiyatının daha uygun olması nedeniyle iPhone’a geçiş yapmaya başladığı bildirildi. Android üst segment telefonlardaki fiyat artışının temel nedenlerinden biri Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti gösteriliyor. Qualcomm’un amiral gemisi işlemci Apple A16 Bionic’ten çok daha yüksek bir fiyata satılmakta.

Qualcomm, amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2’yi Kasım 2022’de piyasaya sürdü. O zamandan beri, birçok üst düzey Android telefonda yer aldı ve performansıyla sıklıkla övüldü. Ancak bu yüksek performansın büyük bir bedeli olduğu görülüyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yongasını akıllı telefon üreticilerine birim başına 160 $ karşılığında sattığı anlaşıldı. Apple’ın A16 Bionic için ödediği 110 $’a kıyasla Snapdragon 8 Gen 2’nin çok pahalı olduğu görülüyor.

Snapdragon 8 Gen 2 için fazladan ödenen yaklaşık 50 $’lık fark Android telefonların daha pahalı olması anlamına geliyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 için daha fazla ücret talep etmesinin birkaç nedeni olabilir. Bunlardan biri şirketin kârlılık oranını daha da artırma isteği. Ayrıca Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2’nin A16 Bionic’e kıyasla daha üstün bir çip olduğunu düşünüyor.

Ek olarak 50 $ ilk mevcut telefonların fiyatları göz önüne alındığında çok görünmeyebilir. Ancak üreticilerin diğer maliyetleri ve üstüne kar marjlarını da eklediklerini düşündüğünüzde bu miktarın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bir de 50 $’lık bir fiyat farkı Türkiye gibi vergilerin yüksek olduğu ülkelerde son kullanıcıya daha farklı yansımakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu