Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android için HCT Renk Sistemi Tanıtıldı!

Google, Android’in Materyal tasarımı için yeni HCT renk sistemini tanıttı. Bu yeni renk sistemi sayesinde tasarımda bir bütünlük yaşanacak.

Bildiğiniz gibi renk, kullanıcı arayüzü ve tasarım söz konusu olduğunda önemli bir bileşen konumunda. Renk Google’ın Android 12’de bulunan en son Material You tasarım dilinde büyük bir rol oynuyor. Şirket, geliştiricilerin daha iyisini yapmasına yardımcı olmak için artık Material Color Utilities kod kitaplığını kullanmaya başladı. uygulamaları aradı ve ayrıca “algısal olarak doğru” olacak şekilde tasarlanmış yeni bir HCT renk sistemini tanıttı.

Google’da bir renk bilimcisi olan James O’Leary’nin yeni bir blog yazısında, bugün kullanılan mevcut renk sisteminin, yani HSL’nin (ton, doygunluk, hafiflik) nasıl doğru olmadığını ve asla böyle tasarlanmadığını açıklıyor. Google, sınırlamalarını çözmek için ton, kroma, ton anlamına gelen yeni bir HCT renk sistemi sunuyor.

Sistemin avantajlarından biri, sözde kullanıcıların gördüklerini nasıl daha iyi yansıttığı ve “uygun renk kontrastı, erişilebilirlik standartları ve tonlar arasında tutarlı hafiflik/renklilik” sağlaması olacak.

Google ayrıca Material Color Utilities’i renk için platformlar arası kod kitaplığından oluşan açık kaynaklı bir platform olarak yapacak. Şu anda Dart, Java ve Typescript kitaplıklarını destekliyor. Ancak gelecekte iOS, SASS aracılığıyla CSS ve GLSL gölgelendiricileri için kaynak kitaplıkları içerecek.

HCT Renk

Tasarımsal açıdan Google’ın son yılda yaptığı hamleler oldukça dikkat çekici. Sisteme bir bütünlük kazandırmak isteyen Google, renk konusunda da aldığı kararlar ve sunduğu yenilikler ile bu bütünlüğü sağlamayı başarıyor. Android 13 güncellemesi ile birlikte renk konusunda Google’ın rakibi olan iOS’e karşı büyük bir avantaj elde edeceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu