Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Google uygulamalarının yüklenmesi için geçici bir çözüm sunulabilir

Huawei Google uygulamalarının Mate 30 serisine yüklenebilmesi için bazı yollar üzerinde çalışıyor. Şirket CEO’suna göre bu yıllardan biri uygulamaları harici yüklemek. Peki ama nasıl?

19 Eylül tarihinde tanıtılacak Mate 30 serisi ve daha sonraki Huawei akıllı telefonlarda Google’a ait uygulama ve servislerin yer almayacağı resmi olarak doğrulandı. Bu gelişme Çin için bir sorun teşkil etmese de, dünyanın geri kalanında Mate 30 serisi için büyük bir sorun anlamına geliyor. Google Play’in olmadığı başka bir ifadeyle pek çok popüler uygulamanın yer almadığı bir Android telefonu kimse satın almak istemeyecektir.

Huawei Google uygulamaları için çözüm üretmeye çalışıyor

Huawei’in Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Android’in açık kaynak kodlu versiyonu olan AOSP’ye Google uygulamalarının yüklenmesini sağlayacak bir ihtimali değerlendirdiklerini ifade etti. Yu, Android‘in açık kaynaklı olması nedeniyle kurulum sürecinin kullanıcılar için nispeten basit olacağını vurguladı. CEO ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerle birlikte olası çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Muhtemel ihtimallerden birinde Huawei, Meizu’nun yolundan gidebilir. Eski Meizu kullanıcıları hatırlayacaktır, şirket Google uygulama ve servislerinin yüklenebilmesini sağlamak için telefonlarda ön yüklü bir uygulama mağazasına yer veriyordu.

Bu bir çözüm olabilir, ancak bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükleme işlemini aktif edeceği için bazı güvenlik endişeleri doğrulabilir. Daha önce Fortnite’ı dışarıdan yüklendiğinde kullanıcıları bekleyen tehlikelerin neler olacağını gördük. Google uygulamalarının dışarıdan yüklenecek olması milyonlarca Huawei kullanıcısını kötü amaçlı insanların hedefi haline getirecektir.

Google uygulamalarının bu şekilde yüklenmesi konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu