Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S10, Galaxy S20 ve Galaxy S21 Kara Listeye Alındı!

Samsung Galaxy telefonlar Geekbench tarafından kara listeye alındı. Peki, Geekbench neden böyle bir karar aldı? İşte detaylar.

Samsung başka bir skandala imza attı. 10 binden fazla uygulama ile çalışırken cihazların performansını yapay olarak azalttığına dair kanıtlar vardı. Ayrıca, bu olay Oyun Optimizasyonu Hizmeti (GOS) yardımcı programı ile yaşanmıştı. Bu uygulamanın asıl görevi, oyun sırasında telefonun çalışmasını optimize etmektir. Ancak GOS maalesef ki Samsung Galaxy telefonlardaki uygulamaları yavaşlatıyordu.

Geekbench kara listeye aldı

Performans testlerine başladığınızda, cihaz sırasıyla maksimum güçte çalışır. Bu sayede kıyaslama mükemmel sonuçlar verir. Ancak daha sonra, testler tamamlandığında, performans düşer. Yani grafikler ve işlemci frekansları, akıllı telefonun pili yemeyecek ve aşırı ısınmaması için düşürülür. İşte bu noktada Geekbench devreye giriyor.

Geekbench geliştiricileri buna tepki gösterdi ve Galaxy S10, Galaxy S20 ve Galaxy S21 serisinin amiral gemilerini sonuçlar tablosundan attı ve ayrıca koşunun tüm sonuçlarını sildi. Dikkat edilmesi gereken bir başka ilginç nokta, listenin Galaxy S22 serisini içermemesi. Şimdilik yeni seride sorun yok. Bu da Samsung acaba eski telefonlarını yavaşlatıp yeni telefonlarını almaya mı yönlendiriyor sorusunu gündeme getiriyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Geekbench; “Kapsamlı dahili testlerden sonra Galaxy S22 (tüm modeller), Samsung Galaxy S21 (tüm modeller), Samsung Galaxy S20 (tüm modeller) ve Samsung Galaxy S10 (tüm modeller) teste tabii tutuldu. Ancak sonuçlar tutarlı değildi. Bugün bu telefonları Geekbench Tarayıcı’daki Android Benchmark grafiğinden liste dışı ettik. Bu haftanın başlarında, Samsung’un Oyun Optimizasyonu Hizmeti’nden (GOS) haberdardık ve oyunların ve uygulamaların performansını nasıl kısıtladığını biliyorduk. GOS, uygulama davranışını değil, uygulama tanımlayıcılarını kullanarak uygulamaları azaltmamaya (veya azaltmamaya) karar verir. Bunu bir kıyaslama manipülasyonu biçimi olarak ana kıyaslama uygulamaları olarak görüyoruz; Geekbench de dahil olmak üzere, bu hizmet tarafından sınır yoktur.” ifadelerini kullandı.

Samsung Galaxy S21

Samsung’un amiral gemilerinin Geekbench’te kara listeye alınması büyük bir skandal. Umarız Samsung en kısa sürede GOS’ta bir iyileştirme yapar ve uygulamaları yavaşlatmaz.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu