Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindows

Windows 11 Çıkış Tarihi Sonunda Açıklandı!

Microsoft’un geliştirdiği en yeni işletim sistemi Windows 11, çıkış tarihi ile karşımıza çıktı. İşte detaylar.

Son zamanlarda Windows 11 işletim sistemi sızdırılmıştı ve birçok kullanıcı Windows 11 çıkış tarihi hakkında meraklıydı. Bugün itibariyle Microsoft, Windows 11’in 5 Ekim‘de resmi olarak yayınlanacağını açıkladı. Tabii ki Microsoft’un bunca zamandır söylediği gibi, herkese ilk günden gelmeyecek. Aşamalı bir sunum olacak.

Her şeyden önce, Windows 11 ile yeni donanım ile Ekim ayında piyasaya sürülmeye başlayacak. Ayrıca, daha yeni ve uygun cihazların güncellemeyi en başında aldığını göreceğiz. Microsoft daha fazla cihazı test ettikçe, dağıtımı genişletecek ve 2022’nin ortalarına kadar herkese sunulacak. Yani Windows 11, aşamalı bir dağıtım sistemiyle yayınlanacak.

Ayrıca, Windows 11’i kullanabilmeniz için işlemcinizin uyumlu olması gerekir. Bu zamana kadar birçok kez sistem gereksinimleri değişti, ancak Intel sekizinci nesil işlemciler ve daha yenisi, AMD Ryzen 2 veya daha yenisi ya da Qualcomm Snapdragon 850 veya daha güncel bir işlemci gereksinimi önerilendir. Önceden açıklandığı gibi TPM 2.0 fonksiyonu da gerekli olacak.

Eğer bu gereksinimleri karşılamıyorsanız, bir ISO görüntüsü aracılığıyla yükleyebilirsiniz ancak bu durumda güncellemeleri alamayabilirsiniz. Microsoft, resmi olarak kayıtlı olmayan işletim sistemlerinin güncelleme almayacağını duyurmuştu.

Windows 11 önceki kardeşlerine göre, tamamen yeni bir tasarımla gelecek. Yepyeni bir Başlat Menüsü ve ortalanmış bir görev çubuğuna sahip olacak. İşletim sisteminde genelinde yuvarlatılmış köşeler bulunuyor. DirectStorage ve Auto HDR gibi özelliklere de sahip olabilir.

Tasarım açısından daha fazlası da bulunuyor. Sanal masaüstlerinde farklı duvar kağıtlarına sahip olabilirsiniz. Yeni tasarım altında çoğunlukla Haberler ve İlgi alanları olan tamamen yeni bir Widget’lar bölümü de bulacaksınız. Windows 11 ayrıca dokunmatik ekranlar için de optimize edildi. Dokunmatik yüzeyden alışık olduğumuz hareketleri ekranda kullanmamıza olanak sağlayacak.

Tasarımıyla dikkat çeken yeni işletim sisteminin çıkış tarihinin 5 Ekim olduğunu tekrardan hatırlatalım. Yavaş ve aşamalı bir yayım olacak olsa da, Windows 11’e olan talep öncekilerde olduğu gibi çok fazla olacaktır. Windows 11 hakkında yeni detaylar geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu