Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerSamsungTeknoloji

Katlanabilir Telefon Pazarı Hareketleniyor! Gelecek Burada Mı?

Samsung’un başlattığı katlanabilir telefon furyası tam gaz devam ediyor. 2022 yılı katlanabilirlerin yılı olacak gibi görünüyor.

Güney Koreli Samsung’un başlatmış olduğu katlanabilir telefon furyası ilk etapta çok tutmayacak gibi görünmüştü. Ancak rakiplerin de bu alanda telefon üretmesi ile birlikte sektör hareketlenmeye başlamıştı. Görünüşe göre 2022 yılı katlanabilirler için kritik öneme sahip olan bir yıl olacak.

Katlanabilir telefon sektörü 2022 yılında şaha kalkabilir

Analitik şirket UBI Research’ün tahminine göre Samsung Display, gelecek yıl 18 milyon katlanabilir OLED panel üretecek. Samsung Display’in cam levha yan kuruluşu olan Dowooinsys’in de esnek panellerde kullanılan ultra ince cam (UTG) hatlarını genişletmesi bekleniyor. Dowooinsys camının Alman Schott firmasından elde edildiğini beilrtelim.

Samsung Display’in şu anda katlanabilir OLED modülleri için dokuz üretim hattı bulunuyor. UBI Research, bu yıl 8.1 milyondan fazla panelin üretilmeyeceğini tahmin ediyor. Montaj hatlarında uygun cihazların çıktı payı dikkate alındığında, katlanır ekranlı cihazların üretim hacmi 7 milyon adeti geçmeyecektir. Bu hesaplamayı 2021 tahminine uygularsak, Samsung Electronics 14 ila 16 milyon arasında katlanabilir akıllı telefon üretebilir.

Kaynak, Çinli akıllı telefon üreticilerinin Samsung Display’den katlanabilir OLED paneller de satın aldığını, ancak satın alma hacminin Samsung Electronics’in hacmine kıyasla küçük olduğunu belirtiyor. Samsung Display’in %91’ini oluşturduğu toplam 8,9 milyon katlanabilir OLED panel bu yıl piyasaya sürülecek. UBI Research, bu sayının 2025 yılında 49 milyon adede çıkacağını öngörüyor.

katlanabilir telefon

Güney Koreli teknoloji devinin katlanabilir atağına rakip firmalardan da karşılık gelecektir. Apple’ın bile bir noktada katlanabilir iPhone modelini satışa sunması bekleniyor. Ancak sızıntıları ile ünlü Ice Universe bu konuda aynı fikirde değil.

Ice Universe; “Sizce Samsung’un mevcut katlanabilir telefonu stratejisi kusursuz mu? Açıkçası mükemmel değil, Samsung’un katlanabilir telefonlarda oynadığı kumar çok riskli. Bu sektör hala olgunlaşmadı. Birçok kişi Flip3’ü yalnızca farklı olduğu için alıyor. Ancak telefonun bataryası çok kötü. Günde üç kez şarj etmem gerekiyor. Samsung bunu dikkate almalı. Katlanabilir telefon sektörü bir anda bitebilir. Bu durum Samsung’un telefon sektörüne beyaz havlu atmasına neden olabilir. Bu yüzden Samsung’un, kamera ve batarya konusunda radikal atılımlar yapması gerekiyor.” ifadelerini kullanmıştı. Bakalım kim haklı çıkacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu