AppleGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel, Apple ile Olan İş Birliğini Geri Kazanmak İstiyor

Intel CEO’su Pat Gelsinger, yeni verdiği ropörtajda Apple ile olan çip iş birliğini geri kazanmak istediklerini açıkladı.

Bu seneden önceki Apple Mac’lerde Intel çipleri kullanılıyordu. Ancak bu yıl itibariyle Apple, “M1X” gibi kendi çiplerini üretip yeni Mac’lerde kullanarak Intel’in çiplerinden vazgeçti. Intel CEO’su Pat Gelsinger, HBO’da Axios’a da Intel Mac’lerinin geri dönüş yapmasını istediğini söyledi.

Apple’ın işini geri kazanmak isteyen şirket, MacBook’un Intel’den M1 ipine geçişine atıfta bulunarak “geliştiricilerin ve kullanıcıların Intel tabanlı ürünlere inmesi için” daha iyi bir alan yaratmak istiyor.

Intel, Apple’dan Daha İyi Çip Üreterek İşi Geri Kazanmak İstiyor

Pat Gelsinger görüşmede, “Apple, bizden daha iyi bir iş çip yapabileceklerine karar verdi ve biliyorsun oldukça iyi bir iş çıkardılar” “Yani benim yapmam gereken, onlardan daha iyi bir çip yaratarak bu ve birçok iş parçasını zaman içinde geri kazanmayı umuyorum” dedi.

Apple ile yeniden bir araya gelmenin yıllar alabileceğini kaydeden Gelsinger, Apple için başka bir seçeneğin de sonunda Intel’in çip üretim tesislerini kullanması olacağını belirtti.

M1X MacBook Pro

Gelecekte Intel’li Mac’ler Geri Gelir mi?

Şimdilik, bir Intel’li Mac’e sahip olma olasılığı düşük görünüyor. Çünkü Apple, Apple silikonuna yalnızca fiziksel değil, özellik tabanlı bir geçiş başlattı. macOS Monterey özelliklerinden bazıları M1’e özel olacak. Dolayısıyla şu anda şirket, işini geri almak için yalnızca Apple’ı yakalamakla kalmamalı. Apple’ı yenmeli ve Intel’in çiplerinin Apple’ın sunmayı planladığı özelliklerin üstesinden gelebileceğini kanıtlamalı.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu