Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Açılır Kamera İçin Bombayı Patlattı! Rakipler Çok Kızacak!

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden bir tanesi olan Xiaomi şu sıralar yepyeni patent haberleri ile gündeme geliyor. Ünlü firma yüksek ses getirecek bir özelliğe dair yeni bir patent aldı.

Geçtiğimiz günlerde katlanabilir akıllı telefon tasarımlarına yönelik bir patent duyuran Xiaomi yine dur durak bilmeden yeniliklerin peşinde koşuyor. Son dönemlerde piyasaya sunduğu birbirinden farklı akıllı telefonlar ile ön plana çıkan Xiaomi şu sıralar yeni bir patent aldığı haberleri ile gündeme geldi. Lafı daha fazla uzatmadan yeni patent detaylarından bahsedelim. Xiaomi açılır kamera konusunda yeni bir patent duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Xiaomi’nin yeni patenti fotoğraf ve videolar çekmek için kullanılan benzersiz bir kamera modülü ile alakalı. Hatırlayacağınız üzere şirket daha önce de birçok açılır kamera tasarımının patentini almış ve akıllı telefonlarında bu kamera tasarımlarını kullanmıştı. Özellikle 9T modelindeki açılır kamera kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti.

Xiaomi Açılır Kamera
Xiaomi Açılır Kamera

İşte Xiaomi’nin yeni patenti de açılır kamera modülü ile alakalı. Modülün içinde yer alan sensörler diğer açılır kameralarda olduğu gibi yanlara değil, yukarı doğru baktığından dolayı diğerlerinden farklı bir yapıda karşımıza çıkacak. Diğer bir farklılıktan söz edecek olursak, sensörlere ek olarak videoları yakalamak ve kaydetmek için ayarlanabilir bir yansıtıcı ayna da bu modülde yer alıyor. Özet olarak kullanıcılar bu açılır kamera ve ayna sayesinde hem ileri hem de geri çekim yapabilecek ve videolar farklı boyutlara geçiş yapabilecek.

Yeni patent ile şirketin piyasaya açılır kameralı akıllı telefonlar sunacağı da biraz daha netleşmiş oldu. 2021 yılında yine rekabet dolu akıllı telefon pazarı bizleri bekliyor olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu