Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 15 ve 15 Pro, Kamerada Değişim Yaşatacak

Xiaomi 15 ve 15 Pro cephesinden gelen son bilgilere her iki amiral gemisi telefonda Sony ve Samsung sensörlere yer verilmeyecek.

Xiaomi’nin bir sonraki amiral gemileri Xiaomi 15 ve 15 Pro‘nun geliştirilmesi tüm hızıyla devam ediyor. Merakla beklenen telefonların yakın zamanda üç önemli özelliği netlik kazandı. Bunlara haberimizin devamında değineceğiz. Şimdi ise yeni bir rapora göre Xiaomi 15 ve 15 Pro modellerinde Sony ne de Samsung üretimi bir kamera sensörü yer alacak.

Xiaomi 15 ve 15 Pro Modellerinde OmniVision Kameralar Yer Alacak

Xiaomi, Sony ve Samsung’un kamera sensörlerini tamamen terk etti, bu nedenle hem Xiaomi 15 hem de 15 Pro, yalnızca Çinli bir üretici olan OmniVision markasının çözümleri kullanılacak. Kaynak özellikle 1/1.55″ sensör OV50E’nin yanı sıra Xiaomi 14 ve 14 Pro’da Light Hunter 900 adı altında kullanılan tanınmış 1/1.3″ OV50H sensörlerden bahsediyor. Xiaomi 15 Ultra içinse henüz bir sensör adından söz edilmiyor.

Daha önceki bir habere göre Xiaomi 15 serisinde Goodix’in ultrasonik parmak tarayıcıları ve yüksek kapasiteli silikon-karbon pilleri yer alacak. Kaynak ayrıca periskop optiklerinin başarılı bir şekilde test edildiğinden de bahsediyor ancak bu kamera sadece Pro modelde kullanılacak.

Yine bir başka haberde Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin ilk olarak Xiaomi 15 serisinde yer alacağından söz edildi. Xiaomi’nin amiral gemisi telefonları ekim ya da kasım ayında çıkış yapacak. Snapdragon 8 Gen 4’ün ekim ayında tanıtılacağı şimdiden onay almış durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu