Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 2019 ilk çeyrek sonuçları açıklandı! Karlılık biraz düşük mü?


2019 ilk çeyrek sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Huawei de son çeyrekte yaptığı satış ve karşılık oranlarını paylaştı. Biz de bu detayları siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istedik. Öncelikle geçtiğimiz dönemde Şangay AWE 2019 konferansında, Huawei’nin Tüketici Elektroniği CEO’su Yu Chengdong, 2019’da Huawei ve Honor akıllı telefon satış hedefinin 250 – 260 milyon olacağını açıkladı. 2020 yılında ise 300 milyon adet satış yaparak dünyanın en büyük üreticisi olacağını öngörüldü. Peki 2019 yılının ilk çeyreğinde Huawei ne yaptı?

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei 2019 ilk çeyrek rakamlarına yakından bakalım

Ortaya çıkan rakamlara göre Huawei geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirleri yıllık % 39 artışla 179.7 milyar yuan yani 26.7 milyar $ rakamına ulaştı. Huawei bu çeyrekte 59 milyon adet telefon satışı gerçekleştirdi. Burada en önemli detay ise Huawei‘nin %8 karılık göstermesi oldu. Gelirler geçtiğimiz yıla göre %39 artarken karlılığın geçtiğimiz yıla göre %1 artış göstermesi Huawei’nin global pazarda satış için ciddi bir yatırım yaptığının da göstergesi oluyor. Zira Huawei, satış ve reklama ülkemiz pazarında ne kadar önem veriyor görüyorsunuzdur diye düşünüyoruz.

Huawei hissedarları gelirler rekor seviyede artarken karlılığın artmamasına nasıl tepki verecek bunu da borsada görmek gerekiyor. Evet, bu haberi de böyle okumak ancak bize özgü bir yorumdur…

P30 serisinde yapamadık ama alın size Huawei Mate 20 X 5G!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu