Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommSamsungTeknoloji

Qualcomm ve Samsung El Sıkıştığını Açıkladı


Donanım devi Qualcomm ve Samsung patent anlaşmasını uzattığını açıkladı. Galaxy S23 serisinde Snapdragon 8 Gen 2 sesleri yükseliyor.

Firmalar arasındaki anlaşmalar tam gaz devam ediyor. Bu yıl Exynos yonga setinin sorunlarından dolayı çok çeken Samsung, piyasadaki Galaxy S22 serilerinin yüzde 75’inde Snapdragon yonga seti kullanmıştı. Şimdi ise Galaxy S23 için bir haber daha geldi. Şirketin duyurusuna göre Qualcomm, Samsung Galaxy cihazları için üstün, birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi sağlamak amacıyla Samsung Electronics ile ortak girişim anlaşmasını genişletti. Qualcomm ve Samsung bu işbirliği ile yepyeni maceraya açılacak gibi görünüyor.

Qualcomm Başkanı ve CEO’su Cristiano Amon, şirketin ikinci çeyrek mali raporlarını açıklarken Samsung Electronics ile yakın zamanda duyurulan anlaşmadan bahsetti. İki işletme, 3G, 4G, 5G ve gelecek 6G mobil teknolojileri için patent lisans düzenlemelerini 2030’un sonuna kadar uzatmaya karar verdi. Anlaşmanın Qualcomm’un üst düzey Android deneyimleri için Snapdragon platformunu doğruladığını iddia etti. Ayrıca Samsung’un hacim olarak en iyi akıllı telefon üreticisi olduğunu belirtti. Ortaklık, genişletilmiş gerçeklik, PC’ler, tabletler ve diğer cihazlarda Qualcomm çiplerini içerecek.

Bu ortaklıklar, şirketlerin başarı sicilinin ve teknolojik liderliklerini genişletmeye ve gezegendeki en iyi cihaz deneyimlerini sağlamaya olan bağlılıklarının altını çiziyor. Samsung, Qualcomm ve Samsung arasındaki bu uzun süreli ve genişletilmiş ilişkinin doğrudan bir sonucu olarak küresel olarak Galaxy S23 serisinde en yeni Snapdragon yonga setini kullanacak.

Galaxy S23
Galaxy S23

Amerika ve Çin’de genellikle Snapdragon işlemcilerle gelirken, diğer ülkelerin çoğunda Samsung tarafından üretilen Exynos işlemcileri telefonları kullanıyor. Ancak Samsung, kendi çiplerinden tamamen vazgeçmiyor. Bakalım bu durum bu ortaklık sonrasında değişecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu