Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei AppGallery tüm parayı dağıtacak! Apple ve Google ağlasın

Bugün Huawei tarafından yapılan bir açıklama Apple ve Google’ın sinirlerini ciddi anlamda bozu. Huawei AppGallery tüm geliri dağıtıyor…

Akıllı telefon pazarında Huawei ve Amerika arasındaki gerilim son yapılan hareketlerden sonra zirveye tırmanırken; Çinli üretici bunların hiçbirine kulak asmıyor ve işini yapıyor. Huawei daha bugün HarmonyOS işletim sistemine sahip HiCar teknolojisini bizlere gösterdi ve Amerika’ya teknolojisi ile göz dağı verdi. Bugün Huawei tarafından yapılan açıklama ile durum çok daha ciddi bir boyuta ulaştı. Zira Huawei AppGallery ile ilgili bugün Google ve Apple‘ı kızdıracak bir açıklamada bulundu.

Huawei, oyunlar hariç tüm uygulamalardan kazanılan paraların hiçbir kesintiye uğramadan geliştiricilere aktarılacağını duyurdu. Bu mobil pazar için gerçekten bir devrim zira hem Google hem de Apple geliştiricilerden ciddi bir komisyon alıyordu. Huawei ve Honor yazılım ekosisteminin başkan yardımcısı Mikhail Komkov bugün bir açıklama yaptı ve şunları söyledi.

Ekibimiz, yalnızca dijital teknoloji pazarını kazanmalarını, geliştirmelerini ve yönlendirmelerini sağlayan benzersiz koşullar sağlamakla kalmayıp, mobil geliştiricileri de desteklemektedir. Bunun sadece tekeli yok etmekle kalmayıp, aynı zamanda bir sıçrama yapıp mevcut rakipleri de sıkıştırmasını umuyoruz.

Bu açıklamadan sonra Apple ve Google’ın bu duruma nasıl tepki vereceğini ciddi anlamda merak ediyoruz. Gelen tüm parayı uygulama geliştiricilere dağıtan Huawei’nin bunda  sonraki planı sizce ne olacak?

Bu karar uygulama tarafında Huawei’nin elini daha da güçlendirecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu