Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max’te Sadece Samsung’a Güvenmeyecek

Apple iPhone 14 Pro serisinde hem Samsung hem de LG’den ekran tedariki sağlayacak. Ancak Samsung bir numaralı tedarik olmaya devam edecek.

Apple iPhone 14 Pro modellerinde yeni bir tasarım anlayışına geçmeye hazırlanıyor. iPhone 14 Pro ve Pro Max’in çentikten yoksun olan render görüntüleri yakın zamanda sızdırıldı. Diğer taraftan Apple’a yakınlığıyla bilinen ünlü analist Kuo, Apple’ın iPhone X ile tanıtılan mevcut modası geçmiş çentik tasarımını iPhone 14 Pro  modellerinden başlayarak delikli ekranla değiştireceğini bildirdi. Yeni ekran anlayışıyla birlikte Apple, bir sonraki Pro modellerinde ekran tedarikçisini bu defa ikiye çıkaracak.

The Elec sitesinde yer alan bir rapora göre iPhone 14 Pro ve Pro Max için hem Samsung hem de LG’den delikli ekran tedariki sağlanacak. 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak iPhone 13 Pro Max için LG’den ekran tedariki sağlanacak. Fakat bu modelde bir numaralı tedarikçi Samsung olmaya devam edecek. Diğer taraftan 6.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak iPhone 14 Pro’da ise Samsung tek tedarikçi olacak.

iPhone 14 Pro

iPhone 13 serisine baktığımızda Pro modellerde yer alan 120Hz LTPO OLED paneller Samsung’dan satın alındı. iPhone 13’teki ekranlar içinse Apple Çinli üretici BOE’nin kapısını çaldı. Bu arada BOE, kendi LTPO OLED ekran teknolojisini de geliştiriyor ancak henüz bunları ticarileştirmedi. Dolayısıyla sonraki yıllarda göreceğimiz Pro modellerinde BOE üretimi ekranlar da yer alabilir.

Şimdi geriye kalan tek soru, Face-ID özelliğinin delikli ön kamera ile nasıl çalışacağı. Bildiğimiz üzere Apple, Face-ID kilit açma özelliğini güçlendirmek için çoklu sensör kurulumu kullanıyor. Çentik ortadan kalktığında tüm sensörler nereye yerleştirilecek? Apple analistleri ve endüstri uzmanları, çentik ortadan kalktığında bu sensörlerin ekran altına yerleştirileceği konusunda hemfikir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu