Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Çip Krizi, iPhone 13 Serisine Şaşırtıcı ve Olumlu Etkiler Bıraktı!

Çip krizi şiddetini artırırken bazen olumlu etkilere de sebep olabiliyor. Bu durum ise iPhone 13 üzerinde yaşandı. İşte şaşırtan o gelişme.

Birkaç yıl daha sürebilecek küresel çip krizi şiddetini artırmaya devam ediyor. Piyasada lojistik sıkıntılara ve kâr kayıpları gibi durumlara yol açan kriz, etkisini artırmaya devam ediyor. Yine de nadiren de olsa bu krizin olumlu etkileri de ortaya çıkabiliyor. Bu olumlu etki ise iPhone 13 üzerinde yaşandı.

Çip Krizi Sayesinde iPhone 13 Serisi, iPhone 12’ye Göre %50 Daha Az Değer Kaybetti!

SellCell’den çıkan yeni raporlar, piyasaya sürülmelerinden ilk iki aydan sonra iPhone 13 serisinin, dört modelinin tamamında önerilen perakende satış fiyatının %25,5’i kadar değer kaybettiğini ortaya koydu. Bu rakam yüksek gibi görünse de aslında şimdiye kadar piyasaya sürülen bir iPhone modelinin en düşük amortisman yüzdesi. Amortisman bir malın değerinin zamanla kaybetmesi anlamına geliyor. iPhone 13 böylece, iPhone 12’ye göre %50 daha az değer kaybetti.

Çip Krizi

SellCell, bu durumun çip krizinin her zaman daha yüksek talebe yol açacağına ve bu taleple fiyatların yüksek kalıp uzun süre boyunca iPhone 13 serisinin değerinin düşmeyeceğine inanıyor. Ayrıca Apple CEO’su Tim Cook, arzın talebi karşılaması için gece gündüz çalıştıklarını belirtmişti. Böylece talebin azalmadığını görüyoruz.

iPhone 13 serisi şu anda ülkemizde altın gibi değerlenmeye devam ediyor. Fiyat artışlarının olağanüstü seviyelere geldiğini söyleyebiliriz. iPhone 11 bile çok fazla fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu