Akıllı SaatAkıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung One UI 5.1.1 ve One UI 5 Watch İle Gelen Yenilikler


Yeni arayüz sürümleri Samsung One UI 5.1.1 ve One UI 5 Watch, eski cihazlara yeni özellikler getiriyor. İşte tüm bu yenilikler…

Samsung, One UI 5.1.1 ve One UI 5 Watch sürümlerini Z Fold5, Z Flip5, Tab S9 serisini ve Watch6 serisi ile birlikte kullanıma sundu. Samsung şimdi yeni arayüz sürümlerini eski cihazlara getireceğini onayladı. Ayrıca yeni sürümlerde hangi yeniliklerin yer alacağı belli oldu. Şimdi bunlara göz atalım.

Samsung One UI 5.1.1 ile gelen yenilikler

Katlanabilirlerle Etkileşim Kurmanın Yeni Yolları

75° ile 115° arasındaki açılarda çalışan Esnek Mod ile birlikte arayüz bir dizi yeni özellik ve işlevsellik kazanıyor. Artık Esnek Mod Panelini gösterip gizleyebileceksiniz.

Telefonunuzu Esnek Modda katlarken, panelin simgesi artık ekranda yüzerek kolayca erişmenizi sağlar. Araç çubuğundaki simgeyi sürükleyip bırakarak kişiselleştirebilirsiniz. Bu alan Çoklu Pencere, dokunmatik yüzey, ekran yakalama ve daha fazlasını sunar.

10 saniyelik hızlı ileri ve geri sarma ve erişim özelliklerine sahip medya yürütme çubuğu düğmesi artık Esnek Mod Paneli etkinleştirildiğinde uygun bir yerde gösteriliyor. Medyanın ilerleme çubuğunda daha kolay gezinmek için aşağı bastırın.

Kişiselleştirilmiş Esnek Mod Paneli Araç Çubuğu ile yalnızca tek bir dokunuşla ileri veya geri sarın. Bir mesajı yanıtlamak veya görüntülemenizi kesintiye uğratmadan göz atmak için yeni bir Çoklu Pencere açın.

Daha Çok Yönlü Cihaz Deneyimleri

Galaxy Z Fold4, Z Flip4 veya Tab S8’de video izlerken videoyu kesintiye uğratmadan Samsung Internet’i bir açılır pencerede açın ve pencereyi ekranın kenarına sürükleyerek yerine oturtun. Pencereyi önceki konumunda açmak için açılır pencereye dokunun.

Açılır pencerenin üst kısmındaki tutamacı basılı tutarak açılır pencereden Çoklu Pencere’ye geçin. Sorunsuz bir şekilde bölünmüş görünüme geçin ve açılır görünüm tutamacına uzun süre basarak ekranı kolayca kontrol edin.

Katlanabilir ve tabletin ana ekranında iki elle sürükle ve bırak özelliği, bir elinizle istediğiniz uygulamayı açıp diğer elinizle bir dosyayı, uygulama simgesini veya başka bir öğeyi hedef klasörünüze veya konumunuza sürüklemenizi sağlar. Bu, bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla Galeri’deki birden fazla fotoğrafı başkalarıyla paylaşmayı kolaylaştırır.

Ana ekrandaki görev çubuğu artık dört adede kadar yeni uygulamaya erişimle ışık hızında görev geçişi sunuyor.

One UI 5 Watch Yenilikleri

Geliştirilmiş Uyku Deneyimi

Samsung, uykunun öneminin farkındadır ve kullanıcıların daha iyi uyumasına yardımcı olmak için üç temel öğeye odaklanmıştır: Kişisel uyku düzenlerini anlamak, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek ve uyku dostu bir ortam yaratmak.

Kullanıcıların uyku düzenlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için Samsung’un One UI 5 Watch, kullanıcının uyku puanını ve uyku evreleri, horlama saatleri ve kan oksijen seviyeleri gibi ilgili ölçümleri belirgin bir şekilde görüntüleyen yeni bir Sleep Insights UI özelliğine sahiptir. Saat ayrıca, sekiz farklı uyku tipine göre uyarlanmış Uyku Koçluğu sunarak, kullanıcıların alışkanlıklarını her zaman, her yerde takip etmelerini daha kolay ve motive edici hale getiriyor.

Samsung One UI 5 Watch, dikkat dağınıklığını en aza indirmek için uykuyu algılamak üzere yeşil LED ışık yerine kızılötesi sensör kullanır ve kullanıcıların SmartThings aracılığıyla bağlı cihazları kapatmasına olanak tanır. Saatte ayrıca bildirimlerin sesini kapatan ve telefon ile saat ekranlarını karartan Uyku Modu da bulunur.

One UI 5’te Gelişmiş Fitness Deneyimi

Samsung’un One UI 5 Saati ayrıca, bireysel fiziksel yeteneklere dayalı olarak beş optimum egzersiz yoğunluk seviyesi ayarlayan özel koşu araçları için kişiselleştirilmiş Kalp Atış Hızı Bölgesi içerir. Bu özellik, kullanıcıların yağ yakmaktan yüksek etkili kardiyoya kadar yeteneklerine göre fitness hedeflerini belirlemelerine olanak tanır.

Saat ayrıca doğa yürüyüşü, bisiklete binme, yürüme ve koşma gibi çeşitli açık hava aktivitelerini de destekler ve Galaxy Watch Pro kullanıcıları, Samsung Health uygulaması aracılığıyla GPX Dosya Veritabanına erişebilir ve yeni rotalar için öneriler alabilir.

Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi (IHRN) özelliği artık bu Galaxy Watch5 ve Watch4 serisi kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve daha kapsamlı kalp sağlığı içgörüleri sunar.

Yeni Saat yüzleri

Bu sonbaharda, Galaxy Watch Active2 ve Galaxy Watch3 kullanıcıları, yeni modellerde bulunan Uzatılmış zaman ve Sürekli olmak üzere yeni saat yüzlerine sahip olacak.

Gelişmiş Galaxy Ekosistem Deneyimi

Galaxy Watch Active’deki özel bir hızlı erişim düğmesi, yakınlaştırma veya uzaklaştırma kontrolü de dahil olmak üzere kamera modları arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmak için eşleştirilmiş Galaxy Z Flip4’ün kamerasını doğrudan bileğinizden kolayca uzaktan kontrol etmenizi sağlar.

Kullanılabilirlik

Samsung, bu Ağustos’tan itibaren Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4 cihazlarına One UI 5.1.1 yazılım güncellemesini sunacak. Daha sonra Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 ve Z Flip cihazları için mevcut olacak.

Bundan sonra Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active3 ve Tab Active4 Pro One 5.1.1 güncellemesini alacak.

Ayrıca Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 ve Watch4 Classic kullanıcıları yakında One UI 5 Watch güncellemesiyle temel özelliklere sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu