Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition gerçenten şeffaf bir telefon değil mi?

Cihaz üreticileri daha önce telefon, oyun kontrolcüsü ve hatta konsol gibi bazı cihazların şeffaf versiyonlarını duyurdu, fakat açıkça belirtmek gerekirse hiçbiri  Xiaomi Mi 8 Explorer Edition kadar ses getirmedi.

Xiaomi’nin geçtiğimiz gün duyurusunu gerçekleştirdiği amiral gemi telefon saydam arka yüzeyin yanında 3D yüz tanıma teknolojisi, ekrana gömülü parmak izi okuyucusu ve diğer güçlü donanım özellikleriyle dikkat çekmeyi başardı.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition gerçekten şeffaf bir telefon mu?

Mi 8 Explorer Edition’ın arka görünümü gördüğümüz kadarıyla birçok kullanıcıdan tam not aldı. Ancak bir iddia var ki, cam altındaki donanım parçalarının dizilimi gerçeği yansıtmadığı yönünde.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı Chengming Alpert’in iddialarına  göre Mi 8 Explorer Edition’ın arkası evet saydam, ancak içerisindeki donanım bileşenlerinin bu kadar mükemmel dizayn edilmesi mümkün görünmüyor. Alpert’a göre ayrıca Snapdragon 845’in iç dizaynı teknik olarak bu şekilde olamaz. Diğer bileşenler birbirinden uzak noktalarda ve aşırı ısınmanın önüne geçecek herhangi bir soğutma sistemi için tel ya da kablo bulunmuyor.

Bu iddia kafaları karıştırmadı değil. Daha önce HTC U12 Plus ve OnePlus 6’nın da saydam diyebileceğimiz bazı versiyonları tanıtıldı. Dayanıklılık testlerinden tanıdığımız JerryRigEverything adlı YouTuba kanalı bu her iki telefonu incelemiş ve iç dizaynlarının görsel açıdan hiç de çekici görünmediğini ortaya çakardı.

Hepimiz daha önce birçok cihazın donanım parçalarını ayrıştıran videolara göz attık. Açıkçası hiçbirinde bileşenler bu denli mükemmel görünmüyordu. İddiaya göre Mi 8 Explorer Edition’da cam altında kullanılan sadece bir maket.

Konuya ilişkin Xiaomi cephesinden bir açıklama geldi. The Verge sitesine konuşan bir Xiaomi yetkilisi Mi 8 Explorer Edition’ın arkasında görünen bileşenlerin gerçek olduğunu belirtti.

Yakın zamanda telefonun satış işlemi başlayacak ve hem JerryRigEverything hem de iFixit gibi uzmanların yapacağı testlerle arka kısımda görünen bileşenlerin ne kadar gerçek olduğunu öğreneceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Alt bölümde Xiaomi Mi 6’nın parçalarına ayrıldığı bir video mevcut. Göz atabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=sdnON028HKM

Bu da Xiaomi Mi 5’in iç dizaynı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu