AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTabletTeknoloji

Dimensity 1300T ile Gelecek Olan Honor V7 Pro Müjdelendi

Huawei’den ayrılan Honor atağa kalktı. MediaTek Dimensity 1300T yonga seti ile gelecek olan Honor V7 Pro tablet duyuruldu.

Amerika’nın yaptırımlarından dolayı ağır darbe alan Huawei geçtiğimiz aylarda Honor markasını satmak zorunda kalmıştı. Huawei’den ayrılınca ambargolardan da kurtulan Honor, yükselişine tam gaz devam ediyor. MediaTek’in henüz duyurulmamış olan MediaTek Dimensity 1300T yonga setine sahip olacak olan Honor V7 Pro tablet bugün resmi olarak duyuruldu. Üstü kapalı bir şekilde duyurusu yapılan bu tablet, Android tablet pazarını hareketlendirecek gibi görünüyor.

Honor V7 Pro Dimensity 1300T yonga seti ile gelecek

Açıklamalara göre MediaTek 26 Temmuz 2021 tarihinde Dimensity 1300T yonga setini resmi olarak tanıtacak. Altı ay boyunca Honor’a özel olacak olan bu yonga seti ile birlikte Honor’ın yeni ürünlerinin de resmiyete kavuşması bekleniyor. MediaTek Dimensity 1200 ile büyük bir sıçrama yapan yonga seti devi, Snapdragon 7 serisinin pabucunu dama attırmıştı. Fiyat/performans konusunda rakipsiz olan Dimensity 1200’den sonra MediaTek’in Dimensity 1300T ile neler yapacağını kestirmek güç.

Muhtemelen yeni yonga seti ile 1+3+4 çekirdek sistemi tercih edilecek ve 3.0 GHz frekans hızın zorlacak. Performans ve verimlilik konusunda bir dizi iyileştirme ile gelecek olan yeni yonga setinin yapay zeka konusunda da farkını ortaya koyması bekleniyor. Qualcomm ile rekabetinde önemli bir kozu elinde bulunduran MediaTek, rüzgar arkasındayken yenilikleri ile karşımıza çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Honor V7 Pro

Honor’ın yeni tableti hakkında detaylar ise şimdilik bilinmiyor. Muhtemelen iPad rakibi bir cihaz ile Çinli teknoloji devi karşımıza çıkacak. Android 12 ile tablet alanında da yenilikler sunacak olan Google’ın, tablet pazarında Apple’a yakın zamanda ortak olacağını düşünüyoruz. Eğer beklenen hamleler gelirse 2022’nin ortalarında iPad’in tahtı sağlam bir şekilde sarsılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu