Güncel Teknoloji HaberleriTabletXiaomi

Xiaomi Pad 6 Pro Hakkında İlk Bilgiler Sızdırıldı

Xiaomi’nin bir sonraki üst segment tableti Xiaomi Pad 6 Pro olacak. Tabletin işlemci birimi şimdiden biliniyor. İşte ilk bilgiler…

Xiaomi geçen yıl Pad 5 tablet serisiyle birlikte yeniden etkili olduğu tablet piyasası için iki yeni ürün hazırlıyor. Xiaomiui sitesinde yer alan habere göre marka Xiaomi Pad 6 Pro ve Xiaomi Pad 6 modelleri üzerinde çalışıyor. Her iki tablet MIUI kodlarında yer almaya başladı. Markanın yeni yılda görücüye çıkaracağı tabletler hakkında aktarılan ilk bilgilere göz atalım.

Xiaomi Pad 6 ve 6 Pro Sahne Almaya Başladı

Xiaomi Pad 6, Snpdragon 870 işlemcisinden güç alacak. Xiaomi Pad 5’teki Snapdragon 860 ile kıyaslandığında ileri bir adım atılıyor. Pro model ise beklendiği gibi daha güçlü bir işlemci taşıyacak. İlk bilgilere göre Pad 6 Pro’nun işlemci biriminde Snapdragon 8+ Gen 1 yer alacak. Xiaomi Pad 5 Pro’da Snapdragon 870 işlemcisinin yer aldığını hatırlatalım. Standart modelle kıyaslandığında Pro modelde daha önemli bir işlemci yükseltmesinden söz edebiliriz.

Öte yandan Pro modelde 2880 x 1880 piksel piksel çözünürüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran yer alacak. Ekran boyutu henüz bilinmese de bunun 11 inç büyüklüğünde olduğu tahmin ediliyor.

Xiaomi Pad 6 Ultra

Xiaomi Pad 6 Pro’da 4 adet stereo hoparlör sistemi, kalem ve klavvye desteği öne çıkan diğer özellikler olacak. Her iki tablet kutudan MIUI 14 sürümüyle çıkacak. Son olarak Pro modelin sadece Çin’e özgü bir tablet olacağı gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu