Güncel Teknoloji HaberleriQualcommTeknoloji

Snapdragon 8 Gen 3, En Ağır Oyunların Üstesinden Gelecek

Qualcomm'un yeni tanıttığı işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3 en ağır mobil oyun olan Genshin Impact'te %10,6 daha verimli çalışıyor.

Genshin Impact oyunu Android ve iOS platformundaki en zor oyunların başında geliyor. 2020’de Android ve iOS için çıkış yapan aksiyon-rol yapma oyunu Apple’ın en güçlü mobil işlemcisi olan A17 Pro’da bile optimizasyon sorunları yaşıyor. Sıcaklık sorunlarıyla boğuşan A17 Pro, Genshin Impact’te serin çalışmak için oyun yapımcıları tarafından sürekli güncelleniyor. Dün tanıtılan Android tarafının en güçlü yonga seti Snapdragon 8 Gen 3, Xiaomi’nin yarın tanıtacağı 14 serisinde test edilirken görüntülendi.

Genshin Impact, Snapdragon 8 Gen 3 İşlemcisiyle Bile Stabil 60 FPS Çalışmıyor

Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinde verimlilik ve performans üzerine oldukça fazla mesai harcayan Qualcomm, bu çalışmalarına rağmen oyunu stabil 60 FPS çalıştıramıyor. Revegnus adlı X kullanıcısının paylaşımına göre oyun en fazla 59,3 FPS ile çalışıyor.

Qualcomm tarafından paylaşılan resmi görsellere göre oyun, %10.6 verimli çalışıyor. Ayrıca 8 Gen 3 işlemcisi oyun esnasında maksimum 43.2 derece gibi mükemmel bir sıcaklık gördü. Ortaya atılan iddialara göre bu değerler yarın tanıtılacak Xiaomi 14 modeline ait. Akıllı telefon markalarının amiral gemisi cihazlarında kullandığı soğutma sistemleri işlemcinin sıcaklık değerlerini düşürerek daha serin bir şekilde kullanım imkanı veriyor. Bu yüzden 8 Gen 3 işlemcisine sahip her telefonda aynı sıcaklık değerlerini görmem mümkün değil.

Tanıtıldığı zaman akıllı telefonlarda kullanılan en hızlı ve verimli işlemci olduğu iddia edilen Apple’ın A17 Pro’su şimdi tahtı sallanıyor. A17 Pro’nun ciddi rakibi olan 8 Gen 3, Xiaomi markasının 14 serisinde kullandığı soğutma sistemi çözümü sayesinde başarısına başarı katacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu