Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos Yongalardan Vazgeçmeli! Yoksa…


Güney Koreli teknoloji için kötü haberler geliyor. Samsung Exynos yonga setinden vazgeçecek gibi görünüyor. Peki, neden? İşte detaylar.

Samsung bildiğiniz gibi yonga seti üretiminde büyük yol aldı. AMD ile olan işbirliği sonucunda özellikle GPU tarafında rakiplerine tur bindirecek olan Samsung’a bugün kötü haber geldi. Samsung Exynos yonga setlerinden vazgeçip Snapdragon‘a geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde şirket Avrupalı ​​kullanıcılardan yasal işlemle karşı karşıya kalacak. Bu, bilgi güvenilir sızıntıcı Ice Universe‘den geliyor.

Samsung Exynos 2200 için kötü haber!

Ice Universe, Twitter sayfasında, Exynos 2200 yonga setinin piyasaya sürülmesini sabırsızlıkla bekleyen Samsung hayranları için üzücü haberi paylaştı.

Samsung Exynos 2200’ün grafik işlemcisinin geliştirilmesinden sorumlu olan AMD’nin yardımıyla oluşturuldu. Exynos 2200’ün rekabette Snapdragon 8 Gen 1‘den daha iyi performans göstermesi bekleniyordu. Ancak kıyaslama raporları Samsung’un yine düzgün bir platform oluşturamadığını doğruladı. Yani performans konusunda yine başabaş bir rekabet olacak.

Ice Universe; “Samsung, Exynos 2200’ün piyasaya sürülmesini erteledi. Bu platformdaki durum geçen yıldan beri sorunsuz değil. Aslında, Exynos 1200 başlangıçta Kasım ayı için planlanmıştı ancak iptal edildi. Samsung’un çip işinde çok şey oluyor gibi görünüyor, ama hiçbir şey iyi değil.” ifadelerini kullandı.

Samsung’un yeni yonga setinde performansı kısmasındaki en büyük etken bu olabilir. Yani Güney Koreli firma davalar ile uğraşmak istemiyor. Dahası, Ice Universe, Samsung’un belki de yenilgiyi kabul etmesi ve Exynos’un geliştirilmesinden vazgeçmesi gerektiğine inanıyor, aksi takdirde ciddi sorunlar olabilir.

Bu konuda Ice Universe; “Rasyonel olarak, Exynos ve Snapdragon arasında bu kadar büyük bir boşluk varsa, Samsung’un Exynos’u terk etmesini ve Snapdragon’a geçmesini öneririm. Aksi takdirde Samsung, Avrupalı ​​tüketicilerden suçlamalar ve hatta davalarla karşı karşıya kalacak. Tabii ki, umarım her şey yolunda gider.” ifadelerini kullandı.

Exynos 2200’ün 11 Ocak’ta yani bugün tanıtılması bekleniyor. Bakalım bu yonga seti Snapdragon 8 Gen 1 karşısında neler sunacak? Exynos 2200’ün özelliklerini açıklandığı an öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu