Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Find N’in Menteşe Gizemi Çözülüyor! Bir Sanat Eseri

OPPO Find N yeni menteşe sistemiyle akıllı telefon segmentine yeni bir soluk getirdi. Peki OPPO bu menteşe için kaç parça kullandı?

OPPO’nun aralık ayında duyurduğu katlanabilir akıllı telefon OPPO Find N, 2021’in bize göre son dakika golü oldu. OPPO Find N, OPPO’nun katlanabilir akıllı telefon üreten firmalara yapacaksanız işte böyle yapın diyeceği bir ekran ve menteşe sistemine sahip. Bu menteşe sistemini sanat eserine benzeterek abartmamış olacağız herhalde. Peki bu mükemmel menteşe sistemi nasıl çalışıyor şimdi buna göz atalım.

Teknolojik ürünlere uygulamadığı dayanıklılık testleriyle ün salan YouTune kanalı JerryRigEverything, bir süre önce Find N’i bir dizi dayanıklılık testinden geçirdi. İlgili haberimize buradan göz atabilirsiniz. Aynı kanalda bu defa OPPO Find N’in menteşe sistemi detaylı olarak gözler önüne seriliyor.

OPPO Find N, diğer katlanabilir telefonlarla kıyaslandığında tek elle kullanımı daha kolay bir telefon. Katlandığında ön bölümde 5.4 inç büyüklüğünde 18:9 formatında ve avuç içine sığan bir ekranla karşı karşıyayız.

İç ekrana geldiğimizde OPPO Find N’in fark yaratan bir başka özelliğini görüyoruz. 7.1 inç büyüklüğündeki devasa ekranda herhangi bir katlanma izine rastlamıyoruz. OPPO’nun iddiasına göre 200 bin katlama sonunda bile ekranda herhangi bir olumsuz durum oluşmuyor.

İşte bu ekranda oluk ya da iz gibi herhangi bir olumsuz durumun oluşmasını mükemmel menteşe sistemi engelliyor. Bu menteşe ayrıca telefon katlandığında iki katman arasındaki boşluğu da tamamen ortadan kaldırıyor. OPPO sadece telefonun bu özel menteşe sistemini oluşturmak için 136 parçayı bir araya getiriyor. İlginç olan kısım ise her parçanın numaralandırılması. Dilerseniz şimdi diğer akıllı telefon üreticilerine referans oluşturacak bu menteşe sisteminin detaylarına göz atalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu