Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy A42 işlemcisi bir ilke imza atacak!

Samsung’un yeni orta segment telefonu Galaxy A42 işlemcisi ile bir ilke imza atacak. Samsung performans konusunda herkesi şaşırtabilir.

Samsung, bu yıl tanıtabileceği tüm amiral gemisi modellerini tanıttı. En son Galaxy S20 FE‘yi tanıtan Güney Koreli firma şimdi de orta segmente odaklanmak istiyor. Ekim ayı içeriisnde karşımzıa Galaxy A42 ile çıkacak olan firma, yeni modeli ile bir ilke imza atacak.

Qualcomm, geçtiğimiz haftalarda Snapdragon 730‘un yerini alacak olan 5G destekli Snapdragon 750G  yonga setini tanıtmıştı. 8nm üretim süreci ile üretilen bu yonga seti Adreno 619 grafik birimi ile mobil oyunlarda akıcılığı hedefliyor. Snapdragon X52 5G modemi ile amiral gemisi ayarında 5G deneyimi sunan bu yonga seti 1080P yani Full HDçözünürlükte 120 Hz ekranı destekliyor.

Yeni yonga setinin 120 Hz ekranı destekliyor olması Galaxy A42’nin de 120 Hz ekran ile gelebileceğinin sinyallerini veriyor. 6.6 inç büyüklüğünde sAMOLED ekran ile gelecek olan bu telefon dörtlü kamera kurulumu ile abilerine adeta taş çıkarak. 64 Megapiksel ana kameranın yer verilmesini beklediğimiz telefonun fiyatı da 500 doları aşmayacaktır. Tahminlerimize göre bu model için 450 dolar civarı bir tutar talep edilecek.

Galaxy A42

Türkiye pazarında maalesef ki 5G modeminden dolayı satışa sunulmayacak olan telefonun Amerika ve Avrupa pazarında büyük ilgi göreceği ortada. Türkiye’de 5G teknolojisinin kullanıma açılmasının ardından umarız bu fiyat/performans canavarı telefonları ülkemizde görmeye başlarız.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu