Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Amerika için Android’den vaz mı geçiyor?

Akıllı telefon pazarında şu anda 2 işletim sistemi var. Bunlar bildiğiniz gibi Google Android ve Apple iOS işletim sistemi. Bunun yanından Microsoft’un Windows Mobile ve BlackBerry OS işletim sistemleri geçmişte kalan hoş bir sedadan başka bir şey değil. Samsung‘un Intel ile geliştirdiği Tizen işletim sistemi ise Samsung tarafından geliştirilmesi durdurulan ve sadece giyilebilir ürünler için kullanılan bir noktaya geldi. Huawei Amerika pazarında satış yapamayan (yasak olmayan) bir üretici konumunda. Trump Hükumeti Huawei ürünlerinin satışını tavsiye etmediği için GSM Operatörleri tarafında satış gerçekleştirilmiyor ve bu da Çinli üreticinin global pazardaki başarısını ciddi anlamda etkiliyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Google Fuchsia
Google Fuchsia

Huawei Amerika pazarı için yeni bir işletim sistemi geliştiriyor!

Geçtiğimiz günlerde sizinle bir haber paylaşmıştık. Bu haberde Google’ın Fuchsia kod adında bir işletim sistemini 2016 yılından beri geliştirdiğini ve bu işletim sisteminin de Krin 970 ile çalıştığını belgelemiştik. Görünüşe bakılırsa, Huawei kendi işletim sistemini belki de adı Fuchsia, geliştiriyor ve bu noktada Amerika pazarına giriş yapmak için bir arka kapı arıyor.

Fuchsia  işletim sistemi Android işletim sistemine bir alternatif olabilir mi bilemiyoruz. Ya da adı her ne olacaksa; ama Huawei Amerika pazarı için büyük bir sorumluluk ve yük almaya hazır gibi görünüyor. Dünyanın en büyük ikinci üreticisinin Amerika’da “ulusal güvenlik” sebebi ile satılamamasının getirdiği ekonomik sorunlar olduğu da ortadaki en büyük gerçek.

Bakalım Çinli üretici bu süreci nasıl geçiştirecek?

Apple Türkiye yeni iPhone fiyatlarını belirledi! Kimisine çok uygun!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu