Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Sonrası Kompakt Telefonlar Tehlikede


Xiaomi başkanı Lei Jun, Xiaomi 13 sonrası kompakt telefonlar hakkında açıklamada bulundu. Xiaomi 14 muhtemelen büyük ekranlı olacak.

Özellikle Android ekosisteminde kompakt telefonlar belirli dönemlerde ilgi görseler de, bir sürdürülebilirlik sağlayamadılar. Kullanıcıların kompakt telefonlara olan ilgilerinin azalmasındaki temel etkenlerin başında donanım kısıtlamaları geliyor. Oysa Apple’a bakıldığında Pro ve Pro Max modellerine aynı işlemci ve aynı kameraları yerleştiriyor. Ancak değişen kullanım koşulları sonucunda Apple tarafında Pro Max’e olan ilginin her geçen yıl arttığını gösteriyor. Xiaomi cephesinde ne yazık ki benzer bir durum yok. Xiaomi 13 ve 13 Pro modellerine bakıldığında kamera, pil ve hızlı şarj tarafında ciddi farklılıklar göreceksiniz. Bu durum görünüşe bakılırsa Xiaomi 13’ün satışlarını olumsuz etkiliyor.

Xiaomi CEO’su Lei Jun , Weibo’da yeni nesil başka bir kompakt modelin olası lansmanı hakkında bilgi isteyen bir kullanıcıya yanıt verirken, bunun muhtemelen olmayacağını söyledi.

 Lei Jun, Xiaomi 13’ün iPhone 14 ile aynı genişliğe sahip olduğunu ve ekran boyutu ile kullanıcı deneyimi arasında mümkün olan en iyi dengeyi sunmasına rağmen, bu formatın pil ve fotoğrafçılık sektörü için sınırlamalar getirdiğini söyledi. Daha da önemlisi satışlar, küçük boyutlu yeni bir model geliştirmek için yüksek görünmüyor.

Xiaomi 13 bir süre önce Türkiye pazarına giriş yaptı. Telefonun 12GB RAM + 256GB versiyonu 28.599 TL fiyattan listelendi. Pro model içinse 38.999 TL’lik fiyat belirlendiğini hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu