Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO ColorOS 7 tanıtıldı! Nur topu gibi bir sorunumuz daha oldu

Bir süredir haberlerini yaptığımız OPPO ColorOS 7 güncellemesi bugün tanıtıldı. Peki ColorOS 7 yeni ne sunuyor? Güncelleme bize ne veriyor?

Android ekosisteminde kullanıcılar güncelleme tarafında en iyisini bekliyor. Bu konuda Samsung ve OPPO biraz geride kalmış gibi görünüyor. Huawei ve Xiaomi büyük bir güncelleme atağına başlamışken OPPO bugün Android 10 destekli ColorOS 7 güncellemesini başlattı. Güncelleme ilk olarak OPPO Reno 10X Zoom modeline gelecek ve kademeli olarak farklı telefonlara da bu güncelleme sunulacak.

ColorOS 7 ne zaman geliyor?

OPPO yaptığı açıklamada şu anda dünya çapında 300 milyondan fazla ColorOS kullanıcısı olduğunu söyledi. İşletim sistemi dünya genelinde 40’tan fazla ülkede ve 80’den fazla dile çevrildi. Bununla birlikte yeni nesil arayüz aralık ayında tanıtılacak OPPO Reno 3 ile birlikte karşımıza çıkacak. Daha sonra da sırasıyla dağıtılmaya başlanacak.

ColorOS 7 yenilikler ne?

Yeni arayüz mevcut ColorOS 6‘nın kenarlıksız ikon konseptine dayanıyor, ancak arayüzü biraz değiştirerek ve genel renklerini değiştirerek kullanıcıların gözleri için çok daha hafif ve kolay hale getiriliyor.

Açıkçası şu anda ColorOS 6 kullanıyorsanız bu arayüzde büyük yenilikler beklemeniz hayal kırıklığı olacaktır. Bugün yapılan lansmanda kullanıcıların günde ortalama 4,7 saat boyunca telefonları ile ilgilendikleri belirtildi ve bundan dolayı da özellikle renklere büyük önem verildiği açıklandı. Renkler artık çok daha pastel.

OPPO Sans yazı tipini bizlere sundu ve bu yazı tipi ücretsiz olarak telefonlarda bulunan bir özellik. Bu yazı tipi özellikle Çinli kullanıcılar için çok önemli zira yazı tipi Çin alfabesi ile en uyumlu yazı tiplerinden birisi. Zaten bunun üzerinde lansman sırasında oldukça fazla duruldu.

OPPO Telefonlar ColorOS 7 ile karanlık mod özelliğine kavuşuyor

OPPO, nihayet karanlık mod  özelliğini bizlere sunuyor. ColorOS 7 üçüncü taraf uygulamaları da kapsayan sistem çapında bir karanlık mod getiriyor. Ayrıca karanlık modu, günün belirli bir saatinde uygulanacak şekilde programlayabiliyoruz. Göz koruma katmanını kullanırken de karanlık modu kullanabiliyor ve göz yorgunluğunu daha da azaltabiliyoruz.

ColorOS 7 performans tarafında ne sunuyor?

Bu noktada yapılan bir diğer açıklama ise performans tarafında oldu. OPPO yaptığı açıklamaya göre yeni nesil ColorOS 7 arayüzünün uygulama başlatma hızlarında ColorOS 6’ya göre %25 oranında arttığını iddia etti. Sistem akıcılığının %30 ve RAM kullanımının %40 oranında düştüğü belirtiliyor. Bu gerçekten de oldukça büyük bir gelişim.

Bu noktada en ilginç olan detay ise OPPO’nun bir güncelleme takvimi açıklamaması oldu. Biz bunu beklerdik zira geçtiğimiz günlerde OPPO’nun alt markası Realme böyle bir duyuru yapmışken bunu OPPO’dan da beklerdik. Umarız ülkemizdeki OPPO kullanıcılarına bir an önce Android 9 ve hemen ardından da Android 10 ve ColorOS 7 güncellemesi sunulur…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu