Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy A53, Galaxy S22’den Daha Fazla Heyecanlandırmalı

Samsung Galaxy A53 muhtemelen mart ayında tanıtılacak. Orta segment telefon, Türkiye gibi ülkeler için önemli bir noktaya geldi. Neden mi?

Samsung’un bu yıl piyasaya sürdüğü Galaxy A52 aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede orta segmentin yıldız modellerinden biri olmayı başardı. Hatta döviz kurundaki yükselişe rağmen uzun süre Türkiye fiyatını olduğu gibi korumayı da başardı. Yeni yılla birlikte Galaxy A52’nin devam modeli olan Galaxy A53’ü göreceğiz. Peki Samsung Galaxy A53 için ne kadar heyecanlıyız? Belki de Galaxy S22 Ultra’dan daha fazla heyecanlanmalıyız.

Galaxy S22 serisi muhtemelen 8 Şubat tarihinde tanıtılacak. Çok geçmeden telefonların Türkiye fiyatlarını da öğrenmiş olacağız. Döviz kuru bu seyrinde devam etse bile Galaxy S22 serisinde başlangıç fiyatının 15.000 TL’nin altında olması beklenmiyor. Hele ultra modelde fiyatı 20.000 TL’yi de aşacaktır. Pandemi ve buna bağlı bileşen fiyatlarındaki artış telefonların yurt dışı fiyatlarını da artıracaktır. Hal böyle olunca Türkiye gibi gelişmekte olan ve alım gücünün düşük olduğu ülkelerde kullanıcılar yönünü tamamen giriş ve orta segment modellere çevirecek.

Bu noktada Galaxy A53, Samsung’un en önemli kozu olacak. Galaxy A52’de OIS destekli arka kamera, stereo hoparlör, IP67 sertifikası ve 90Hz tarama hızı seriye teknik özellik noktasında seviye atlattı. Peki Galaxy A53’te üzerine ne konulmalı?

Galaxy A72’deki telefoto kameranın Galaxy A53’te taşınması zamanı geldi. Diğer taraftan Galaxy A53’te kutudan daha hızlı şarj eden bir adaptörün çıkması gerekiyor. Galaxy A52 her ne kadar 25 watt desteğiyle gelse de, kutudan çıkan adaptör 15 watt gücündeydi.

Galaxy A53 muhtemelen üç büyük Android güncellemesi alacak. Samsung’un Türkiye’ye özel uygulayacağı bir fiyatla, telefon gelecek yıl orta segmentin önemli yıldızlarından biri olmaya aday görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu