OtomobilTeknoloji

Tesla Gigafactory Sonunda Açılıyor!

Tesla’nın heme araç hem de pil fabrikası Tesla Gigafactory üretime başlıyor. Tesla bu fabrikaya geçtiğinde üretim maliyetlerinde de ciddi bir kazanım sağlayacak…

Tesla‘yı tanımayanlarınız yoktur diye düşünüyoruz. Wikipedia Tesla için şu açıklamayı yapmaktadır.  tamamen elektrikli ilk spor otomobil üretimi, Tesla Roadster, ile dikkatleri çekmiştir. Şirketin ikinci aracı Model S’dir, (tam elektrikli lüks sedan otomobil), ve bu aracı iki yeni araç Model X ve Model 3 modelleri izleyecektir. Mart 2015 itibarıyla, Tesla Motors 2008 yılından bu yana yaklaşık 70.000 elektrikli araba teslim etmiştir. Tesla uzun zamandır kendi fabrikasını tasarlıyor ve bu fabrikasında hem otomobil hem de pil üretimi yapabilmeyi hedefliyordu. Gelen son bilgilere göre Tesla Gigafactory Sonunda Açılıyor!

Tesla

Tesla Gigafactory Ne Zaman Açılıyor?

Fortune ve Tesla Central’ın yapıtğı haberlere göre sonunda 29 Temmuz’da değişecek ve Tesla şirket yöneticileri ile bir seremoni düzenleyerek dev fabrikasını kullanıma açacak. Bakalım bu fabrikada hangi araçlar üretilecek?

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu