Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

80 dolarlık canavar Lava Z53 tanıtıldı!

Hindistan’da uygun fiyatlı telefon denilence akla gelen Lava, 80 dolarlık yeni cavarı Lava Z53 ile karşımıza çıktı. İşte Lava Z53 özellikleri.

Hindistan menşeli Lava firması geçtiğimiz hafta karşımıza Z71 modeli ile çıkmıştı. Bir çoğunuzun yeni duyduğu bu firma uzun zamandır faaliyetlerini sürdürüyordu. Sessizliğini bu yıl bozan firma, bugün karşımıza 80 dolarlık dev ekranı ile dikkat çeken yeni telefonu ile çıktı. Ekran fiyatına telefon satacak olan firma, bu modeli yine Hindistan pazarı ile sınırlı tutacak.

Telefonda 6.1 inç büyüklüğünde çözünürlüğü belirtilmeyen (muhtemelen 720P) LCD ekran ile geliyor. 8 Megapiksel + ToF sensörlü arka kamera ile gelen telefon gerçek zamanlı bokeh efekti yapabilmesi ile dikkat çekiyor. Telefonun ön tarafında ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde Selfie kamerası yer alıyor.

4.120 mAh kapasiteli bataryadan beslenen bu modelde 4G LTE bağlantısı yer alıyor. Dual SIM destekli 80 dolarlık canavarda Wi-Fi, Bluetooth ve GPS de yer alıyor.

Google Asistan butonuna sahip olan telefonda MediaTek Helio P22 yonga seti yer alıyor. 0.4 saniye içerisinde yüz tanıma sistemi ile kilit açabilen telefonun 80 dolar gibi ütopik bir fiyata sahip olması oldukça ilginç.

Lava Z53

Oldukça modern bir tasarım ile gelen telefonun Çinli muadilleri 150 dolar civarında satılıyor. Game Over mottosu ile çıkacak olan telefon, Hindistan pazarında büyük işlere imza atacak gibi görünüyor. Kutusundan Android 9.0 Pie ile çıkmasını beklediğimiz bu model keşke ülkemizde 600-700 TL bandında satışa sunulsa demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu