Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

MIUI 14 Sürümü Hakkında Sevindirici Gelişmeler Yaşanıyor

MIUI 14 sürümü hakkında paylaşımlar başladı. MIUI 14 hakkında yapılan ilk açıklamalara göre arayüz akıcı ve daha hafif olacak.

Xiaomi’nin akıllı telefon yazılımından sorumlu bir yöneticisine göre MIUI 14 sürümü, öncekin arayüz sürümünden çok daha akıcı ve daha az şişirilmiş bir işletim sistemi olarak piyasaya sürülecek. Yönetici, MIUI 14’ün MIUI 13’ten daha sorunsuz çalışacağını da açıkladı. Yöneticinin paylaşımında ayrıca MIUI 14’ün logosunu da görüyoruz.

MIUI 14 Sürümü Xiaomi 13 İle Çıkış Yapacak

Xiaomi, Çin’de MIUI 14 ile ilgili paylaşımlara başladı. Şirket henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, yöneticiler kısa süre içerisinde tanıtılacak arayüz sürümüyle ilgili Weibo gibi platformlarda bilgiler vermekte.

Jin Fan adlı bir yönetici, MIUI 14’ün sadece önceki MIUI sürümlerinden değil, tüm Android sürümlerinden daha akıcı ve hafif olduğunu iddia edecek kadar ileri gidiyor. Kıdemli yöneticiye göre daha önce MIUI arayüzünde yer alan birçok birinci ve üçüncü taraf uygulama ve hizmet kaldırılacak. Böyle MIUI arayüzünün gereksiz şişkinliği ortadan kaldırılacak.

Yönetici ayrıca MIUI 14’ün “daha hızlı ve daha sorunsuz” olacağının sözünü veriyor. Gerçi Xiaomi her yeni MIUI duyurusunda bu açıklamayı yapıyor, dolayısıyla bu açıklama karşısında biraz şüpheci olmakta yarar var.

MIUI 14 sürümünün önümüzdeki ay Çin’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. yeni arayüz sürümüne sahip ilk telefonlar Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro olacak. Xiaomi ayrıca yeni MIUI sürümünü Android 12 ve Android 13 sürümleri üzerine geliştiriyor. Öte yandan küresel duyurunun 2023’e kadar yapılması beklenmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu