Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiYazılım

Adobe Flash Player için yolun sonuna gelindi

Dünyanın en önemli yazılım firmalarından Adobe’dan beklenen açıklama geldi. Adobe Flash Player için yolun sonu göründü. Bir süredir güvenlik açıkları nedeniyle gündemde olan Flash Player 2020 yılından itibaren artık kullanımdan kalkacak. Bu durum Google Chrome , Mozilla Firefox , Facebook, Apple ve diğer birçok içerik üreticisinin varsayılan olarak HTML5’e geçmeye başlamış olması nedeniyle şaşırtıcı olmayan bir gelişme.

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player

Adobe Flash Player için yolun sonuna gelindi

Yıllardır uygulama, içerik ve videoların görüntülenmesini sağlayan Flash Player için Adobe’den resmi açıklama geldi. Şirket, 2020 yılına kadar Flash Player’in kaldırılmasına yönelik yol haritasını yayınladı. Adobe bu süreçte Apple, Facebook, Google, Microsoft ve Mozilla ile birlikte çalışarak geçişin en sorunsuz bir biçimde olmasını sağlayacak. Adobe ayrıca web geliştiricilerinin mevcut tüm Flash içeriklerini açık standartlara geçirmeleri yönünde teşvik edecek.

2020 yılına kadar Flash Player için güvenlik odaklı güncellemeler yayınlanmaya devam edecek. Ayrıca mevcut içerikler belirlenen süreye kadar Flash Player desteğini almaya devam edecek.

Samsung Android 7-1 güncellemesini hazırlıyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu