Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S9 parmak izi tarayıcısı nerede olacak?

Samsung Galaxy S9 parmak izi tarayıcısı nerede olacak? Konuya ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Galaxy S8, Galaxy S8 + ve Galaxy Note 8 muhteşem diyebileceğimiz sonsuz ekran deyimi sunmasına karşın parmak izi tarayıcısının konumu nedeniyle kullanıcılardan sert eleştiriler aldı. Samsung görünüşe bakılırsa Galaxy S9 serisiyle birlikte parmak izi tarayıcısının konumunu bir kez daha değiştiriyor.

Galaxy S9 parmak izi tarayıcısı için sürpriz gelişme

Güney Kore Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Servisi’ne (KIPRIS) yaptığı bir patent başvurusuna göre Samsung ekran altına konumlandırılmış parmak izi tarayıcısı üzerinde çalışıyor. Patent başvurusuna göre Galaxy S9’da ekranın alt bölümünde iPhone X ya da Essential Phone modellerindeki gibi bir çentik yer alacak. İşte parmak izi tarayıcısı bu çentik altında yer alacak. Çentik inanılmaz derecede küçük olacak ve ekranın çerçevesiz görünümü neredeyse etkilemeyecek.

Kısa süre önce gerçekleştirilen bir ankette Samsung kullanıcıları iPhone X’daki gibi ekranda bir çentik görmek istemediklerini kesinlikle belirtmişti.

5.8 ve 6.2 inç ekrana sahip olacak Galaxy S9 serisi telefonlara Snapdragon 845 ve Exynos 9 Octa  işlemcileri güç verecek. Her iki telefonda bu defa çift arka kamera ve 6 GB RAM göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu