Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Amiral Gemisi Telefon Üretiminde Zorluklar Yaşıyor

Amiral gemisi telefon üretimi her marka için zor, fakat ABD’nin ambargo uygulamadığı Huawei için bu süreç daha zor geçiyor.

Mobil dünyasında yeni bir ürün ortaya koymak elbette zorlu bir süreç getiriyor. Fakat bu amiral gemisi bir telefon olduğunda sürecin zorluğu belki de iki katına çıkıyor. Üstelik yeni bir ürün geliştirmek donanımları tedarik etmekle kalmıyor. Bu parçaları bir araya getirme karmaşık ve yine zorlu bir süreç gerektiriyor. Huawei Çin’deki bir toplantıda amiral gemisi telefon üretiminde ne kadar zorlandığını ortaya koyan açıklamalarda bulundu. Açıklamalar bizzat şirketin CEO’su Yu Chengdong’dan geldi.

Huawei Amiral Gemisi Mate 50 Serisinde Çok Zorlandı

Amiral gemisi bir akıllı telefon yapmak, yüksek çözünürlüklü ekranlar, gelişmiş kameralar, güçlü işlemciler ve son teknoloji yazılımlar dahil olmak üzere çok çeşitli bileşenler ve teknolojiler gerektiren zorlu ve karmaşık bir süreçtir. Huawei, Mate 50 serisini üretirken karşılaştığı zorlukları ortaya çıkararak, aslında tüm üreticilerin amiral gemisi bir akıllı telefon yaratırken karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor. Huawei’i bu noktada diğer markalardan ayrı tutmak gerekiyor. Şirket, ABD hükümetinin yaptırımlarıyla karşı karşıya ve işlemci başta olmak üzere bazı bileşenleri temin etmekte ciddi zorluklar yaşıyor.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Yu Chengdong, Huawei Mate 50 serisini üretirken karşılaştığı zorlukları tartışmak Çin medyasıyla bir araya geldi. Yu, tedarik zincirindeki büyük hatalar ve sınırlı çip tedariki nedeniyle üretim sürecinin zor olduğunu açıkladı. Tüm bu zorluklara ve engellere rağmen amiral gemisi telefon serisi üretimi sokuldu.

Sadece dış engeller değil, Huawei’in aşması gereken iç engeller, yüksek maliyetler ve  gerekli teknolojilerin toplanmasındaki kısıtlamaları da aşması gerekiyordu. Sonuç olarak Mate 50 serisi üretim hattına girdi, satışa sunuldu ve özellikle Çin’de büyük bir satış başarısı gösterdi.

Öte yandan Huawei kısıtlamalar nedeniyle yalnızca 4G telefonlar piyasaya sürebiliyor. Ancak CEO, Huawei’nin 4G performansını iyileştirdiğini ve WiFi 6 teknolojisinin 5G eksikliğinin bıraktığı boşluğu doldurmaya çalıştığını vurguladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu