Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Snapdragon 895 Performansı ile Üzecek

Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 895 için kötü haber geldi. Apple A15 ve Exynos 2200’ün gerisinde kalacak.

Bu yılın sonunda tanıtılacak olan yeni amiral gemisi yonga setleri arasındaki rekabet kızışacak. AMD grafik birimli Exynos 2200 yonga setine eş değer bir performans sergilemesi beklenen Snapdragon 895 yonga seti hakkında bugün üzücü haber geldi. Snapdragon 888 ile bekleneni veremeyen Qualcomm yine performans konusunda rakiplerinin gerisinde kalacak gibi görünüyor.

Snapdragon 895 rakiplerinin gerisinde kalabilir

Son gelen bilgilere göre Qualcomm, Snapdragon 895’te ilk kez dört çekirdek kümesi sunacak. Çip mimarisinin bir adet yüksek performanslı Kryo 780 çekirdeği ve üç adet orta çekirdeği içereceği söyleniyor. Orta çekirdek çekirdeğine dört adet enerji verimli çekirdekler eşlik edecek.

Performans açısından Snapdragon 895, Apple A15 Bionic’e ulaşmayacak. Hatta söylentilere göre neredeyse Apple A14 seviyesinde olacak. Geekbench’in çoklu çekirdek bölümünden 4.000 puan ve tek çekirdek bölümüneden 1250 puan aldığı söylenen Qualcomm’un yeni yonga setinin maalesef ki bekleneni veremeyeceği söyleniyor.

Gelen bilgilerde ayrıca işlemcinin 100 watt‘lık hızlı şarj desteği ve Adreno 730 GPU sunacağı belirtiliyor; Bu, güç açısından Exynos 2200’deki AMD grafik yongasının çok gerisinde kalacağı anlamına geliyor. Samsung bildiğiniz gibi Galaxy S serisinde iki farklı yonga setine yer veriyordu. Eğer Qualcomm cephesinin performansı Güney Koreli firmayı tatmin etmezse Galaxy S22’de sadece Exynos 2200 yonga setini görebilirsiniz.

Snapdragon 895

Şimdilik Qualcomm’un yeni yongası hakkında konuşmak için erken. Yılın son çeyreğinde tanıtılacak olan yeni yonga seti umarız bu iddiaları asılsız çıkarır ve performansı ile rakipleri ile başabaş bir deneyim sunar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu