AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHTCMobirollerTeknoloji

HTC Ölmedi! Küllerinden Doğmaya Çalışıyor

Telefon sektörüne uzun süre önce havlu atan HTC’nin yeni planları ortaya çıktı. Çok yakında HTC tablet modeli ile karşımıza çıkabilir.

Tayvanlı teknoloji üreticisi HTC, Android telefon sektörüne uzun süre önce havlu atmıştı. Bu süreçte arada bir orta segment telefonlarını tanıtan HTC tablet üzerinde çalışmalarına başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Google Play Console veritabanında tespit edilen HTC A100 tabletin ilk görüntülerini yayınladı. HTC‘nin yıllardır tablet üretmediğini belirtmekte fayda var.

Koronavirüs pandemisi ile ortaya çıkan uzaktan eğitim sistemi ile aileler uygun fiyatlı Android tabletlere yönelmişti. Bu pazara girmekte biraz geç kalan Tayvanlı firma uygun fiyatlı yeni modeli ile şansını bir kez daha deneyecek. Aktarılan bilgilere göre cihaz, iki Cortex-A75 ve altı Cortex-A55 çekirdeğinin yanı sıra bir Mali-G52MP2 GPU içeren Spreadtrum Unisoc Tiger T618 yonga setinden beslenecek.

Tablet 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama birimi ile gelecek. Bu depolamayı 256 GB’a kadar microSD kart ile artırmak mümkün olacak. 7.000 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan tabletin Android 11 ile gelmesi bekleniyor. Ekran konusunda ise tablette 10.1 inç büyüklüğünde 1200 x 1920 çözünürlüğünde LCD ekran yer alacak.

HTC Tablet

150 dolar bandında satışa sunulacak olan bu tablet özelliklerinden de tahmin edebileceğiniz gibi giriş seviyesinde yer alacak. Uzaktan eğitim için geliştirileceğini düşündüğümüz bu modelin, uygun fiyatı ile başarılı olma şansı var. 13 Megapiksel + 2 Megapiksel arka kamera ile gelecek olan HTC’nin tabletinin ülkemizde satışa sunulacağını sanmıyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu