Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro Kullanıcılarını Üzen Gelişme!


Xiaomi’nin en çok satan telefonlarından Redmi Note 8 ve Note 8 Pro için MIUI 13 güncellemesi yayınlanmayacak. Telefonların üretimi durdurulmuştu.

Xiaomi’nin 2019’un yazı sonunda duyurduğu popüler akıllı telefon serisi Redmi Note 8 için yolun sonuna gelinmiş görünüyor. Xiaomiui sitesinde yer alan habere göre Redmi Note 8 ve Note 8 Pro başta olmak üzere bazı popüler telefonlar için MIUI 13 testleri durduruldu. Peki bu gelişme ne anlama geliyor. Redmi Note 8 serisi için güncelleme desteği sona mı erdi?

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro MIUI 13 Almayacak

Redmi Note 8 serisi için ilginç bir durumla karşı karşıyayız. Telefonlar için MIUI 13 dahili testleri 24 Kasım tarihinde başladı. haziran ayına kadar düzenli olarak geliştirilen MIUI 13 testleri son üç haftadır durdu. Siteye göre bu testlerin durması Note 8 ve Note 8 Pro için MIUI 13’ün yayınlanmayacağı anlamına geliyor.

Xiaomi 11T ve Mi 10T

Redmi Note 8 serisi için MIUI 13 güncellemesi Android 11 tabanlı olarak hazırlanıyordu. Bu haber aylar süren düzenli geliştirmeler sonrası güncelleme bekleyen kullanıcıları üzecektir. Telefonların çıkış tarihleri göz önüne alındığında henüz iki yılın geçmediğinin altını çizelim. Xiaomi’nin iki yıl dolmadan bu seri için güncelleme desteğini sona erdiriyor olması gerçekten üzücü. Telefon serisinin bundan sonraki süreçte birkaç güvenlik odaklı güncelleme alması bekleniyor.

Öte yandan Xiaomi yakın zamanda Mi CC9 (Mi Note 10), Mi CC9 Meitu, Mi 9 SE, Redmi K20 (Xiaomi Mi 9T), Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) modellerinin de MIUI 13’e yükseltilmeyeceğini açıkladı.

Xiaomi 12S Serisi Çevre Dostu Silikon Deri Kullanacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu