AppleGenelGüncel Teknoloji Haberleri

Apple, 14 Pro Max Sorununu Kabul Etmiyor!

AMOLED ekrana sahip akıllı telefonların kaderi olan ekran yanması Apple tarafından bir sorun olarak görülmüyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max cihazlarda ciddi bir sorun ortaya çıktı. Yeni bir raporda, sorunlu olarak teknik servise gönderilen cihaz ”hiçbir sorun yok ve normal kullanılabilir” ibaresiyle geri gönderildi. Cihazın sahibi teknik servisten aldığı rapora göre iPhone 14 Pro Max için yazılım güncelleme, geri yükleme ve yeniden başlatma yapılarak geri gönderilmiş.

Cihazında garantiden döndüğünde ekran şikayetinin ortadan kalkmadığını gören kullanıcı şaşkınlığını gizleyemedi. 14 Pro ve 14 Pro Max telefonlarda her zaman açık ekran özelliği sunulduğundan beri bu şikayetler var. İşin ilginç kısmı Apple gibi bir firmanın bu şekilde ekran özelliği kaynaklı problemi görmezden gelerek normal sayması.

Başka bir kullanıcı ise bir aydan kısa bir süre önce satın aldığı iPhone 14 Pro‘da benzer bir sorun yaşadığını ve ekranın Dinamik Ada kısmında iz kaldığını söylüyor. Hayalet ekran olayının ne kadar yaygın olarak görüldüğü belli değil. Apple da henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

14 Pro ekran yanması

14 Pro Max’te Super Retina XDR ekran teknolojisi bulunmakta. 6.7 inç OLED ekran 460 ppi yoğunlukta 2796 x 1290 piksel çözünürlüğünde ve her zaman açık ekran özelliği içeriyor. 120 Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızına sahip ProMotion teknolojisi ve 1000 nit maksimum ekran parlaklığı (tipik); 1600 nit maksimum piksel parlaklığı (HDR); 2000 nit maksimum piksel parlaklığı (açık hava) bulunmakta. Dynamic Island etkileşimli çentik ise daha fazla kolaylık sağlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu