Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Serisi Özellikleriyle Sızdırıldı; Dört Model İle Gümbür Gümbür

Apple’ın bir sonraki iPhone 13 serisi, özellikleriyle piyasaya damga vuracak. Aynı zamanda dört model geleneği de devam edecek.

iPhone 12 serisinin tanıtımının ardından henüz kısa bir süre geçti. Hatta cihazlar, sahiplerine yeni yeni ulaşmaya başladı bile diyebiliriz. Ancak şirketin bir sonraki iPhone 13 serisi hakkında da ilk sızıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bildiğiniz üzere iPhone 12 serisi bu yıl, beklenen pek çok özelliği bizlere getirmedi. Örneğin cihazların hepsi 60Hz ekranda kaldı ve Apple müşterilerine epey bir hayal kırıklığı yarattı. Bunun yanı sıra pil konusunda da dev üretici, bir hayli geride kaldı. İşte tüm bunların telafi edileceği yeni üyeler yolda. Son çıkan raporlara göre iPhone 13’ler, üstün donanım özellikleri ile piyasaya damga vurmaya gelecek.

iPhone 13 serisiyle 120Hz ekran dönemi başlayabilir

Apple’ın bir sonraki iPhone 13 serisiyle, merakla beklediğimiz 120Hz ekran dönemi başlayabilir. Zira cihazın, iPhone 12’den daha iyi olmasını ortaya koyan en önemli etkende bu olacaktır. Şimdi gelin Apple’ın bir sonraki amiral gemileri hakkında çıkan diğer sızıntılara da bir göz atalım;

Kore medyası  ETNews’den gelen raporlara göre iPhone 13 ailesi, toplam dört modelden oluşacak. Bunlar sırasıyla: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max olacak. Aynı zamanda şirket, mevcut ekran boyutlarını da koruyacak. Yani iPhone 13‘lerde de;  5.1, 6.1, 6.1, ve 6.7 inç ekranlar tercih edilecek.

Bunların arasında iPhone 13 Mini ve iPhone 13, LTPS OLED kullanacak ve 60Hz yenileme hızını destekleyecek. Ancak iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max‘te işlerin boyutu farklı olacak. Zira bu telefonlarda; yeni LTPO OLED ekran tercih edilecek ve 120Hz’lik yenileme hızını da destekleyecek. İşte Apple çıtayı bu noktada arşa çıkaracak diyebiliriz.

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini’de kullanılacak olan LTPS ekran, en olgun OLED arka panel teknolojisi diyebiliriz. Ancak güç tüketimi yüksek olduğu için pil konusunda sıkıntılar yaşanacaktır diye tahmin ediyoruz. Diğer yandan iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Max’te kullanılacak olan LTPO ekran ise,  LTPS ve IGZO teknolojilerinin dezavantajlarının ortadan kaldırıldığı bir teknoloji diyebiliriz. Bu teknolojiyle ekran maliyeti düşürülüyor ve pil tüketimi de en asgari dereceye indiriliyor. Burada da öne çıkan özellik, LTPO’nun uyarlanabilir ekran yenileme hızını destekliyor olması. İşte bu yüzden pilden tasarruf ederek cihazınızdan daha iyi verim almanız mümkün.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu