Akıllı TelefonAndroidDonanımGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S10’da kullanacağı 8GB RAM modüllerini tanıttı!

Dünyanın en büyük mobil ve donanım üreticisi Samsung, işlemci tarafında yaptığı yeni nesil üretim teknolojisi ile geçtiğimiz yıl dünyada ilk kez ve olmaz denen bir şeyi gerçekleştirerek Intel’i geçmeyi başardı. Yoluna hız kesmeden devam eden üreticinin DDR4X RAM modülünden sonra LPDDR5 modülüne geçiş yapacağı ile ilgili haberleri sizlerle paylaşmıştık. Bugün yapılan bir basın açıklaması ile Samsung 8GB LPDDR5 RAM modüllerini tanıttı.

Samsung 8GB LPDDR5 RAM Galaxy S10’da kullanılacak!

Bildiğiniz gibi grafik kartlarında uzun süredir LPDDR5 yonga seti kullanılıyor. Bildiğiniz üzere Samsung da 2014 yılından beri bu yonga setlerini üretiyordu ama mobil pazar için bu bir ilk oluyor. Samsung 8GB LPDDR5 RAM modülleri bir önceki nesil RAM’lere göre tam 1,5 kat daha hızlı bir performans ortaya koyuyor.

  • LPDDR4X 4266MB/saniye hızında
  • LPDDR5 6400 MB/saniye hızında çalışacak.

En önemli farklılık ise alt kümelerin 8’den 19 bölüme çıkartılması oldu. Bunun da performansa büyük bir katkısı var. LPDDR4X RAM‘ler ile gelen “boş mod” özelliğinin daha gelişmişi olan “derin uyku” özelliği ile %30’a kadar daha fazla enerji tasarrufundan bahseden Samsung’un yeni nesil Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus ile birlikte büyük bir inovasyon ortaya koyacağını düşünüyoruz…

Huawei Samsung’a çalım atma peşinde! Peki bu mümkün mü?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu