Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi Note 8 Pro için Snapdragon 730G heyecanı kısa sürdü

Bir süredir ülkemizde de satışta olan ve kullanıcılardan epey ilgi göre Redmi Note  8 Pro ‘nun Snapdragon 730G işlemcili bir versiyonun hazırladığı iddiası hakkında Xiaomi’den açıklama geldi.

Geçen hafta M1912G7BE / M1912G7BC model numaralarını taşıyan bir Redmi telefon Çin’de 3C sertifikasını aldı ve burada telefonun Snapragon 730G işlemcisinden güç aldığı görüldü. Bazı kaynaklar aynı zamanda 27 watt hızlı şarj desteğine sahip bu telefonun Redmi Note8 Pro’nun yeni bir versiyonu olacağı iddiasında bulundu. Xiaomi cephesinden konu hakkında açıklama gecikmedi.

Redmi Note 8 Pro ‘nun yeni versiyonu olmayacak

Redmi’nin MediaTek’in sekiz çekirdekli Helio G90T işlemci biriminden güç alan dört arka kameralı telefonu Note 8 Pro’nun farklı bir işlemcili versiyonu ne yazık ki şirketin gündeminde değil.

Xiaomi’nin başkan yardımcısı olan Lu Weibing yöneltilen bir soru üzerine böyle bir telefonun olmadığı bilgisini verdi. Yine şirketin pazarlama direktörü olan Anuj Sharma da Twitter hesabından bu tür bir telefon üzerinde çalışmadıklarını aktardı.

Peki Çin’de sertifika sürecinden geçen telefon da neyin nesiydi? Bu gelişmeden en azından Xiaomi’nin yıl bitmeden orta segment için Snapdragon 730G işlemcili bir telefon duyuracağını anlıyoruz. Xiaomi’nin yakın zamanda duyurduğu Mi CC9 Pro / Mi Note 10 modelinde de benzer işlemciyi kullandığını hatırlatalım.

Son olarak Redmi Note8 Pro’nun Türkiye fiyatının 2.200 TL seviyesinden başladığını hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu