AppleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Apple Para Kesecek Para! Bitcoin Ödemesi

Yepyeni teknolojiler ile gündeme gelen Apple krito para işine giriyor. Apple Bitcoin ile ödemelerin yolunu açmaya hazırlanıyor.

iPhone 12 Mini ile aradığını bulamayan Apple yepyeni alanlara yönelmeye başladı. iPhone 12 Mini başarısızlığını önümüzdeki süreç içerisinde katlanabilir iPhone ile unutmayı hedefleyen teknoloji şirketi diğer alanlardaki varlığını da artırmaya odaklandı. Yeni iPhone serisini sessiz sedasız geliştirmeye devam eden şirket geçtiğimiz hafta aldığı yeni patentler ile katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığını göstermiş oldu. Apple şimdi de kripto para işine adım atarak para kazanmanın yollarını arıyor. ApplePay artık kullanıcıların Bitcoin ile alışveriş yapmasına olanak tanıyacak.

Bilindiği üzere Bitcoin hala günümüzün en ünlü kripto para birimi. Her geçen gün artan değeri ile borsayı alt üst eden, yatırımcıların kafasını karıştıran, hızla değer kazanan Bitcoin artık herkesin dilinde. Kripto para denince akıllara gelen Bitcoin artık alışverişlerde de kullanılabilecek. Aylar önce futbolcu transferlerine konu olan para birimi şimdi de dünyaca ünclü teknoloji şirketinin dilinde. Cüzdan tabanlı bir kripto para ödemesini hayata geçirecek olan şirket paraya para demeyecek gibi görünüyor.

ApplePay Bitcoin
ApplePay Bitcoin

Apple Bitcoin Ödemelerine İzin Verecek

iPhone kullanıcılarının yakından tanıdığı ve kullandığı bir özellik olan ApplePay yepyeni bir gelişmeye ev sahipliği yapıyor. Alışverişlerde kullanıcılara kolaylık sağlayan ödeme sistemi kullanıcılarına şimdi de kripto para ile ödeme yaptırmaya hazırlanıyor. ApplePay atılacak olan adımlar sonrasında kullanıcılara kripto para birimi ile çevrimiçi olarak uygulamalar aracılığıyla veya bir mağaza yardımıyla alışveriş yapabilme fırsatı verecek.

Atılacak olan adımlar sonrasında şirket eğer düşündüğü bu ödeme sistemini hayata geçirebilirse 40 milyar dolardan fazla gelir elde edebilmenin de yolunu açmış olacak. Bu yenilikten sonra ödeme sisteminin diğer kripto paralar için de kullanılabilir olacağından şüphe yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu