Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Şartlarını Kabul Etmezseniz Kullanımınız Kısıtlanacak!

Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni şartlarını kabul etmediğiniz takdir de kullanımınızı kısıtlayacak.

Geçtiğimiz aylar da skandal bir gizlilik sözleşmesi ile gündeme gelen WhatsApp eleştiri oklarının haline gelmişti. Ülkemizde de oldukça yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcısını kaybetmişti. Unutanlar için hemen hatırlatalım. Mesajlaşma uygulaması daha önce yayınladığı gizlilik politikasında kullanıcıların mesajlarını okuma izni istemişti. Bunu hemen bir örnekle açıklayalım. Örneğin A kişisi B kişisi ile sohbet halinde. Sohbet sırasında A kişisi B kişisine ‘yeni telefon alacağım’ diye bir mesaj gönderdiğini varsayalım. İşte uygulama kullanıcının yeni telefon alacağım mesajını çekecek, ona telefon alması için çeşitli alanlar da reklamlar gösterecek. Yani bir nevi ne alacağımızı da öğrenecek ve bizleri satın almamız için teşvik edecek. Bu sadece bir örnek.

Bu politika nedeniyle ülkemiz de ve dünya da milyonlarca kullanıcı kaybeden uygulama son zamanlarda da haberlerden eksik olmuyor. Yepyeni özellikler almaya hazırlanan uygulama durumu toplamanın yollarını arıyor. Uygulama bugün de yeni politikası ile gündeme geldi.

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp Politikasını Kabul Etmeyen Kullanıcılar Uygulamayı Kullanamayacaklar

Bugün popüler uygulama politikasını kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarına nasıl davranacağını açıkladı. Edindiğimiz bilgilere göre politikayı kabul etmeyen kullanıcılar uygulama içerisinde mesaj alamayacak, mesaj gönderemeyecekler. Yani bir nevi iletişim kısıtlanmış olacak. Şirket kullanıcılara yeni politikayı kabul etmeleri için çeşitli bildirimler atacak ve kullanıcılara bir kaç hafta müsaade edecek. Politikayı kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edecek ancak kabul etmeyen kullanıcılar kısıtlanacak. Skandal politikası ile milyonlar kaybeden uygulama önümüzdeki süreç içerisinde ne yapacak bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu