Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi çerçevesiz telefon için bakın ne yapacak? Beyinler yanıyor

Bugün ortaya çıkan iki farklı patent ile birlikte Xiaomi çerçevesiz telefon pazarını yine karıştıracak gibi görünüyor. İnşallah sonu Mi Mix Alpha gibi olmaz

Akıllı telefon pazarında tüketicilerin her geçen gün daha fazla ekran kasa oranı istediğini görüyoruz. Üreticiler de bu isteği karşılamak adına ciddi bir çalışma yürütüyor. Xiaomi çerçevesiz telefon pazarındaki en agresif üreticidir. 2016 yılında pazara sunduğu ilk nesil Mi Mix bunun en güzel örneğidir.

Bu konuda ciddi bir gelişim ve Ar-Ge oluşturan Xiaomi geçtiğimiz yı Eylül ayında tanıttığı Mi Mix Alpha ile birlikte çerçevesiz telefon anlayışına yeni bir boyut kazandırmayı başarmıştı.

Bugün ortaya çıkan bazı patent başvuruları ise Xiaomi‘nin bu konuda ısrarcı olduğunu ve 2020 yılı içinde yeni bir çerçevesiz telefon tanıtacağını ortaya koyuyor. Bildiğiniz üzere üreticiler her aldıkları patenti son ürün haline getirmeseler de Xiaomi‘nin Asus Zenfone 6 benzeri bir yapıya sahip telefonu pazara sunacağını düşünüyoruz. Peki ortaya çıkan patentler nasıl görünüyor?

Öncelikle ortada birden fazla patent var. Birinci patentte arka kısımdaki kamera sayısı 5 adet ve 3 adet olmak üzere iki farklı telefon görüyoruz. Bunların aynen Zenfone 6 serisindeki gibi hem ön hem de arka kamera olarak kullanılacağını anlıyoruz. İkinci patentte ise durum şu;

İkinci patentte ikili bir kamera düzeni var. Yani Xiaomi bu telefonları hayata geçirirse birden fazla ürün ile karşımıza çıkacak. Bu tasarımlar gerçek olacak mı olmayacak mı bunu da önümüzdeki birkaç ay içinde öğreneceğiz diye düşünüyoruz.

Peki Asus bu tasarımı bırakacağını açıklamışken siz bu tasarımlar ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu