Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilTeknolojiXiaomiYapay Zeka

Xiaomi Araba Gelebilir! Xiaomi Tarafından Yeni Bir Hamle

Teknoloji devinden büyük bir hamle. Çok yakın zamanda, Xiaomi Araba pazarına el atacak gibi gözüküyor işte detaylar…

Bugün 6park‘ın dediği gibi, Xiaomi Grubu bir araba üretmeye karar verdi ve bunu stratejik bir karar olarak görüyor. Ancak öte yandan, Xiaomi’nin otomobil üretimi için izleyeceği yol henüz belirlenmedi ve yine de bazı gelişmeler olacak gibi görünüyor.

Bu haberden etkilenen Xiaomi Group‘un Hong Kong hisseleri %11.81 arttı ve ardından hafif düşüş gösterdi. Kapanış itibarıyla Xiaomi Hong Kong hisseleri %6,424 artışla 30,65 HK (Hong Kong Doları) $ seviyesine ulaştı.

Ancak ilginç bir şekilde Xiaomi kesin bir yanıt vermedi. Sadece ‘Bekle ve Gör‘ ifadesini kullandı.

Xiaomi‘nin bir araba yapacağını doğruladığı haberin ardından medya hemen Xiaomi ve Lei Jun‘a yakın birçok kişiyle temasa geçti. Bu kişiler ise Xiaomi’nin bir araba yapacağı haberini duymadıklarını söyledi. Xiaomi’ye yakın bir kişi, şirketin bir araba yapmasına gerek olmadığını doğrudan belirtti. Aşağıdaki kilit noktalardan bahsetti:

  1. Xiaomi’nin akıllı telefon pazarında hala birçok fırsatı var. Huawei’nin çip tedariki kesildikten sonra akıllı telefon üretimi yetersiz kaldı ve iç pazarda çok fazla alan serbest bırakıldı. Aynı zamanda, Avrupa’da Huawei de önemli bir daralma eğiliminde. Xiaomi akıllı telefonların satışları, Çin’de ve yurtdışında çok büyük rakamlara ulaştı. Xiaomi, çekirdek pazarına öncelik vermeli.
  2. Baidu‘dan farklı olarak Xiaomi, otonom sürüş ve Araçların yapay zekası alanlarında fazla bir altyapıya sahip değil ve en kritik olan ise otomotiv sektörü hakkında neredeyse hiç bir şey bilmiyor.
  3. Şimdi otomobil üretmeye başlarsanız, en erken 2025’te pazarda olacak. O zamana kadar, Volkswagen ve Toyota gibi geleneksel otomobil şirketlerinin elektrikli otomobil ordusu çoktan devreye girmiş olacaktır. Yeni markaların geleneksel otomobil şirketleriyle rekabet etmesi çok zor.

Bakalım Xiaomi ne gibi bir yol izleyecek hep birlikte göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu