Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei Mate 9 kamera puanı belli oldu

Huawei’in kasım ayında kullanıcıların beğenisine sunduğu üst seviye akıllı telefon Mate 9’un kamera puanı ünlü kamera test sitesi DxOMark tarafından açıklandı. Google Pixel’in 89 puan alarak bir numarada yer aldığı sıralamada çift kameraya sahip olan Huawei Mate 9, 85 puan almayı başardı. Site kısa süre önce LG V20 modelinin kamerasını da detaylı olarak incelemiş ve telefona 85 puan vermişti.

Huawei Mate 9

Mate 9’un kamera yeteneklerini hatırlayacak olursak; telefonda ikinci nesil Leica üretimi kameralar kullanılıyor. 20 megapiksel çözünürlüklü monokrom ve 12 megapiksel çözünürlüklü renkli sensöre sahip telefonda çift renkli LED flaş yer alıyor. Her iki kamera ayrıca f/2.2 lense sahip. 4K video kaydı gerçekleştiren çift kamera OIS özelliği, fazlı algılamalı odaklanma gerçekleştirmenin yanında Hybrid Zoom özelliği sayesinde video kalitesinden ödün vermeden yakınlaştırma gerçekleştirebiliyor. Mate 9’un ön kamerası ise 8 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip.

Huawei Mate 9

Mate 9’un kamerası fotoğraf çekimlerinde detayların korunması, beyaz dengesi ve pozlama noktasında iyi bir çekim neticesi ortaya koyarken, bulutlu havalarda ise tutarsız renk dağılımı nedeniyle eleştirildi. Video çekiminde ise detaylar, pozlama ve dengeleme kamera puanın artıran detaylar oldu. Kamera puanın aşağı çeken olumsuzluklar ise hareket esnasında oluşan jello efekti, düşük ışıkta gürültü ve kaybolan detaylar oldu.

DxOMark sitesi tarafından incelenen akıllı telefonların kamera değerlendirme puanlarına buradan göz atabilirsiniz.

>> İlginizi çekebilir; Galaxy S7 ve S7 edge için yeni güncelleme

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu