Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

One UI 6.1.1 İle Gelen Yenilikler Belli Oldu

One UI 6.1.1 sürümü ilk kez Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 modellerinde yer aldı. Peki yeni One UI sürümü hangi gelişmeleri içeriyor?

Samsung her Galaxy serisi amiral gemisi telefonları yeni bir One UI sürümüyle tanıtıyor. Nitelik Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 da beklendiği gibi One UI 6.1.1 sürümüyle çıkış yaptı. One UI arayüzündeki bu ara yenileme genellikle katlanabilir telefon ve tabletler için yeni özellikler getiriyordu. Ancak bu defa durum değişti. Samsung yeni sürümde birçok yapay zeka özelliği sunuyor ve bu özellikleri önceki modellere sunabilir.

One UI 6.1, Galaxy S24 serisiyle Galaxy AI’yı dünyaya tanıtan ilk güncelleme olurken, yeni nesil katlanabilir telefonlar için hazırlanan yeni One UI 6.1.1 güncellemesi, Üretken AI tekniklerinden yararlanan yeni ve daha iyi yaratıcı araçlarla Samsung’un Gelişmiş Zeka paketini genişletiyor.

Yapay Zeka’nın yanı sıra One UI 6.1.1 genel kullanıcı arayüzüne birkaç küçük değişiklik de getiriyor. Ayarlar uygulamasının artık yeni bir Galaxy AI menüsüne ev sahipliği yapması bunlardan biri. Kullanıcılar artık Galaxy AI araçlarını AÇMAK veya KAPATMAK için Gelişmiş Özellikler ve Gelişmiş Zeka menülerinden geçmek zorunda değil.

One UI 6.1.1 ile eklenen bir diğer önemli yükseltme ise yalnızca Galaxy Z Flip 6’yı ilgilendiriyor. Yeni katlanabilir kapaklı telefon, Samsung Health, SmartThings, Reminder ve Samsung News için dört yeni FlexWindow widget’ının yanı sıra kapak ekranı için optimize edilmiş dört yeni uygulamayla geliyor: Facebook, Gmail, Google Mesajlar ve Haritalar.

One UI 6.1.1 yeni Galaxy AI özellikleri

One UI 6.1.1’in Galaxy AI’yi her şeyden daha fazla geliştirmeye odaklandığı oldukça açık. Sketch to Image (Görüntüye Çizim), bazı kafaları döndürecek yeni bir araç. Bu araç, basit çizimleri saniyeler içinde ayrıntılı dijital sanat eserlerine dönüştürür.

Sketch to Image dikkat çeken yeniliklerden biri. Kaba taslaklardan yeni çizimler oluşturmanıza veya mevcut fotoğraflara taslaklar çizerek ve Generative AI’nın gerisini çözmesine izin vererek yeni nesneler eklemenize olanak tanır. Şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor. Araç bir S Pen gerektirmiyor, ancak aksesuar ilk taslak aşamasında yardımcı olabilir.

Portrait Studio (Portre Stüdyosu), Sketch to Image’a benzer şekilde çalışan bir diğer özelliktir. Generative AI’yı kullanan Portrait Studio, normal bir portre fotoğrafını stilize edilmiş bir dijital resme dönüştürmenizi sağlar. Araç, portre fotoğraflarını 3 boyutlu çizgi filmlere, sulu boya resimlere, çizgi roman çizimlerine ve daha fazlasına dönüştürebilir.

Canlı Çeviri, dil engellerini ortadan kaldırmak için tasarlanan bu akıllı aracın artık yalnızca yerel Telefon uygulamasıyla sınırlı kalmak yerine daha fazla uygulama ile çalıştığını söylüyor.

Samsung Keyboard’dan yeni bir Composer da E-posta ve desteklenen sosyal medya uygulamalarına eklendi. Yeni Composer, basit anahtar kelimelere dayalı önerilen metinler oluşturmanıza olanak tanır ve sosyal medya uygulamaları için oluşturulan mesajlarda, araç önceki gönderileri analiz ederek tonunuzu bile taklit edebilir.

Üretkenlik tarafında, Samsung Notes, Ses Kaydedici uygulamasından transkripsiyon, çeviri ve özetleme yeteneklerini ödünç alır. Artık bu araçları doğrudan Notes uygulamasında ses kayıtları için kullanabilirsiniz.

Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’ya özel özelliklerden söz edecek olursak, yeni Fold, Google’ın Pixel Fold’undan esinlenen yeni bir çift ekranlı Tercüman moduna kavuşuyor. Araç, iki kişi iletişim kurmak için Tercüman AI aracını kullandığında daha sohbetvari bir ortam yaratmak için her iki ekranı da kullanıyor.

Galaxy Z Flip 6, bir sohbetteki son yedi mesajınızı tarayan ve telefonu açmadan 3,4 inçlik FlexWindow üzerinden gönderebileceğiniz yanıtları öneren bir Galaxy AI destekli araç olan Suggested Replies’ı (Önerilen Yanıtlar) alıyor. Samsung, 3,4 inçlik kapak ekranını bir kez daha daha kullanılabilir hale getiriyor.

Ayrıca Samsung, Galaxy Z Flip 6 için yeni bir Otomatik Yakınlaştırma özelliğinin sizin için en iyi kadrajı bularak FlexCam’i geliştirdiğini söylüyor.

One UI 6.1.1 özellikleri ne zaman diğer Galaxy cihazlara gelecek?

Samsung’un x.1.1 güncellemeleri genellikle katlanabilir telefonlar ve tabletlere sunmakta. Tahminde bulunacak olursak, One UI 6.1.1’in bu yıl Samsung’un üst düzey Galaxy tabletlerine ve eski katlanabilir telefonlarına gelebileceğini söyleyebiliriz. One UI 6.1.1’in diğer telefonlara sunulup sunulmayacağı ise şu an için belirsiz.

Samsung, One UI 6.1.1’de sunduğu yapay zeka özelliklerini diğer telefonlara sunacak olsa bile bunu sürüm değiştirmeden yapacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
11
+1
1
+1
2
+1
2
+1
3
+1
9

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu