Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei ‘nin aldığı yasak uzatıldı! Müebbet mi yedin aslanım?

ABD hükumetinin geçtiğimiz yıl birçok iddia ile varlık listesine eklediği Çinli teknoloji devi Huawei ‘nin aldığı yasak uzatıldı!

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında patlak veren ABD – Huawei krizi tam bitiyor derken tekrar tekrar alevlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ABD hükumetinin Varlık Listesine dahil ettiği Huawei, bu tarihten itibaren Amerikan şirketleri ile ortaklık gerçekleştiremedi. ABD hükumetinin iddialarına göre ulusal güvenlik konusunda tehdit oluşturan şirket, aynı zamanda Çin hükumetine birçok bilgiyi sızdırıyor. Bu iddialar doğrultusunda Qualcomm, Google, Intel ve Microsoft gibi birçok şirketin kara listeye aldığı Çinli üretici ilk başta zor günler geçirse de son dönemde kendini oldukça geliştirdi. Hatta bu yasak bazı konularda Huawei‘nin işine yaradı.

Google Mobil Servisleri olmadan piyasaya sürdüğü cihazlarda Huawei Mobil Servislerini aktif eden Çin merkezli teknoloji devi, son amiral gemisi serisini kendi uygulamaları ile tanıtmış, Google uygulamalarına yeterli alternatifi oluşturmuştu. Son dönemde ise yumuşama dönemi diyebileceğimiz bir döneme girilmiş, ABD hükumeti Huawei’ye bazı Amerikan şirketleri ile işbirliği yapabilmesinin önünü açmıştı. Bu durum da ABD – Huawei krizinin yakında son bulacağı izlenimini vermişti; ancak durum öyle olmadı. Yaşanan krizin yıl dönümüne girerken, ABD hükumeti Huawei’ye verdiği yasağı bir yıl daha uzatma kararı aldı.

Bu karar neticesinde Google Mobil Servislerinden gelecek yılın Mayıs ayına kadar kullanamayacak olan Huawei, kullanıcılarına kendi mobil servislerini sunacak. Son olarak P40 serisinde gördüğümüz Huawei Mobil Servisleri, Google’ın açığını kapatmaya çalışsa da WhatsApp, Instagram, Facebook, Twitter gibi popüler uygulamaları içinde barındıramadığı için Avrupalı kullanıcılar tarafından pekte tercih edilmiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde ABD – Huawei çekişmesi nasıl bir boyut kazanacak? Bu uzatılan yasak sonrası Huawei ne yapacak? Bekleyelim, görelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu