Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Harmony OS 3.0 için Geri Sayım Başladı!


Huawei’nin yeni işletim sistemi Harmony OS 3.0 için geri sayım başladı. Mate 50 ailesi ile yeni işletim sistemini de duyurulması bekleniyor.

Huawei’nin Android’e kafa atan işletim sistemi gelişmeye devam ediyor. Harmony OS 3.0 için Çinli teknoloji devi şu sıralar geri sayımı başlatmış gibi görünüyor. Ayrıca Huawei’nin yeni kamera canavarı Mate 50 hakkında da detaylar bugün yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Çinliler ve Huawei’ye yakın olan kaynaklar, Huawei Mate 50 serisinin Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine dayalı olarak piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Ancak Amerika’nın haksız yaptırımlarından dolayı bu yonga setinde 5G modem olmayacak. Yani Avrupa sürümde maalesef ki bu canavarın 5G desteği olmayacak.

Huawei Mate 50 kameralarının da Huawei P50 serisine göre iyileştirildiği bildiriliyor. Ancak devrim niteliğinde değişiklikler beklenmemeli. Huawei Mate 50 kameraları, bu yıl çıkan diğer amiral gemileriyle aynı seviyede olacak. Ancak kamera konusunda tabii ki de Huawei ve Leica farkını ortaya koyarak en iyi fotoğraf çeken telefon unvanını bir kez daha alacak gibi görünüyor.

Huawei Mate 50 serisinin ne zaman sunulacağına gelince, kaynak üreticinin Temmuz ortasında veya sonunda ilgili bir sunum düzenleyeceğini iddia ediyor. Huawei Mate 50, Harmony işletim sistemini çalıştıracak. Daha önceki haberler, Harmony OS 3.0’ın Temmuz ayı civarında piyasaya sürüleceğini ortaya koymuştu. Bu nedenle telefonun işletim sisteminin en son sürümünü alması mümkün görünüyor.

Huawei Mate 50 Pro

Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da ise Harmony OS 3.0’ın beta testinin Mart ayında başlayacağı iddia ediliyor. İşletim sistemini hızlı bir şekilde geliştirmek isteyen Huawei bakalım Çin dışında Beta testlerine başlayacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu