Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMediaTekMobiroller

Huawei ve MediaTek uygun fiyatIı 5G telefonlar için güçlerini birleştiriyor


Huawei ve MediaTek 5G modemler için el sıkıştı. Yapılan anlaşmaya göre Huawei, Tayvan merkezli yonga seti üreticisi MediaTek’ten uygun fiyatlı 5G modemler tedarik edecek.

Huawei’in son aylarda Amerikan Hükümeti’yle yaşadığı sorunlar herkesin malumu. Çinli şirket için teknoloji satın alım lisansı üç ay daha uzatılmak üzere, fakat Huawei söz konusu yaptırımları göz önünde bulundurup Amerikalı şirketlere olan bağımlığını her geçen gün azaltıyor. Şirket bu noktada geçtiğimiz gün kendi geliştirdiği HarmonyOS adlı işletim sistemini duyurdu.

Huawei ve MediaTek 5G modemler için anlaştı

Huawei, daha ucuz 5G model çözümleri için Qualcomm yerine MediaTek ile anlaşmaya yoluna gitti. 5G MediaTek modemler gelecek yıldan itibaren Huawei’in orta segment telefonlarında kullanılacak. MediaTek, OPPO ve Vivo’dan gelen siparişlerin yanı sıra artık Huawei için de 5G çip üretimi gerçekleştirecek.

Huawei akıllı telefonların satış adetleri göz önüne alındığında MediaTek bu noktada TSMC fabrikalarında üretilen 5G modem için siparişleri daha da artıracak. Sevindirici olan taraf ise uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar için çok fazla beklemeyecek olmamız.

Sipariş kapasitesini artırmak için MediaTek CEO’su Rick Tsai, TSMC yetkilileriyle şahsen bir araya geldi. MediaTek’in 7nm sürecinde geliştirilen ilk 5G yongasına ilk mühendislik örnekleri eylül ayında hazır olacak. MT6885 kod ismiyle geliştirilen 5G modem’in resmi duyurusu ise 2019’un dördüncü çeyreğinde gerçekleşecek.

MediaTek-Huawei arasındaki iş birliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu