Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

İşte giriş segmentinden üst segmente Android’in en iyi yonga setleri!

Son dönemde birçok alanda kızışan rekabet, yonga setlerinde de fazlasıyla alevleniyor. İşte karşınızda AnTuTu’ya göre Andriod’in en iyi yonga setleri!

Son zamanlarda çeşitlenen akıllı telefon pazarı, beraberinde birçok yeniliği de getirdi. Tasarımdan donanıma her alanda gelişme gösteren cihazlar, bazen birbirini fazlasıyla kopyalasa da, bazı cihazlar oldukça özgün bir şekilde karşımıza çıktı. Her ne kadar son dönemde donanımdaki yenilikler, tasarımdaki yenilikler kadar ilgi çekici olmasa da, yonga setleri tarafında oldukça büyük yol kateden şirketler, akıllı telefonların bu hale gelmesindeki en önemli rolü oynadı. Huawei, Samsung, Apple, Qualcomm ve Mediatek gibi hatırı sayılır şirketlerin ürettiği yongalar, her geçen gün kızışan rekabeti de alevlendirdi. AnTuTu Benchmark ise, bu alevlenen rekabeti sınıflandırarak Android‘deki en iyi yonga setleri neler? sorusunun cevabını verdi.

AnTuTu’nun listesine göre Android’in en iyi yonga seti 40 puan alan Qualcomm üretimi Snapdragon 865 5G oluyor. Snapdragon’u 37 puan ile takip eden Samsung üretimi Exynos 990 ikinci, yine Qualcomm üretimi olan ve 34 puan alan Snapdragon 855 Plus ise üçüncü oluyor. Listeye dördüncü sıradan giren Huawei üretimi Kirin 990 5G ise 32 puan alarak ufak çaplı hayal kırıklığı yaşatıyor. Pazarın en popüler yonga üreticilerinden olan Mediatek ise listeye dokuzuncu sıradan, Snapdragon 855, Exynos 9825, Kirin 990 ve Exynos 9820‘nin altından dahil oluyor. Dimensity 1000L yongası ile 27 puan alan şirket, 10. sırada da Dimensity 820 ile birlikte Huawei’nin Kirin 985 ve 980 yongalarına rakip oluyor.

Orta segmentte skorlar oldukça yakın gözüküyor; ancak birkaç yongayı ekstradan merak ediyor olabilirsiniz. Snapdragon‘un orta segmente tabiri caizse ambargo uygulayan 765G, 20 puan alarak listede kendine yer buldu. Onu takiben Mediatek‘in Dimensity 800 yongası 19 puan, Redmi Note 8 Pro‘ya da güç veren Helio G90T ise Kirin 810 ile birlikte 18 puan alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu