Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Yenilenmiş Samsung Galaxy Fold hangi yenilikler ile geliyor?

Bir süredir çıktı çıkıyor dediğimiz Yenilenmiş Samsung Galaxy Fold ile üretimi iptal edilen Galaxy Fold arasında ne gibi değişiklikler var?

Akıllı telefon pazarının şehir efsanelerinden birisi olan ekran altından parmak izi okuma teknolojisi bugün oldukça iyi bir noktaya geldi. Bir diğer teknolojik şehir efsanesi ise katlanabilir ekranlardı. Bu yıl tanıtılan Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X bu şehir efsanesini gerçekleştirdi ama. Evet koca bir ama zira her iki telefonda ekranda yaşadıkları sorunlar yüzünden satışa sunulamadı. Samsung bu konuyu büyük bir hırs haline getirdi ve bir süredir telefonun satış tarihini önce haziran sonra ağustos ve bugün de eylül olarak değiştirdi. İlk ürünle bazı kişilere gönderildi ve bu noktada ilk nesil Galaxy Fold ile yenilenmiş Galaxy Fold arasındaki farklar da ortaya çıktı.

Ekran koruyucu jelatini yok!

Bildiğiniz gibi bir önceki telefonun ekranında jelatine benzeyen bir kaplama vardı ve bazı gazeteciler de bu kaplamayı çıkararak bu telefonu kullanmak istediler. Zira onlar bu katmanın ekran koruyucu olduğunu düşünmüşlerdi ama bu ekranın kendi parçalarından birisiydi. Bu kaplama çıktıktan sonra bu yaşandı.

Ve Samsung bu kaplama işini yeni telefonda yok ediyor. Artık telefonu alınca ekran koruma kılıfı gibi bir detay görmeyeceğiz

Manyetik menteşeler değişti

Bir önceki menteşe sisteminde arada ciddi bir hava kanalı kalıyordu ve geliştirilen bir teknik ile bu da azaltıldı. Nasıl bir performans sağlayacak bunu da yapacağımız incelemelerde ortaya koyacağız.

Ekran katlanabilir olduğu için Gorilla Glass bu telefonda kullanılamıyordu ama Samsung özel bir materyal ile ekranın üstünü kapladı ve bu kaplama sayesinde daha güçlü bir ekran elde edildi. Bu kaplama sayesinde de ilk kullanılan ince film tabakası ortadan kaldırıldı.

Artık Astro Mavisi veya Mars Yeşili olmayacak!

Şubat ayında tanıtılan Galaxy Fold Mavi ve sarıya benzeyen bir mars yeşili rengine sahipti. Samsung yaptığı açıklama ile bu renklerin satışından vazgeçeceğini de duyurdu. Artık sadece Gri ve Siyah renklerinde Galaxy Fold alabileceğiz.

Bununla birlikte Samsung Güney Kore’ye özel bir 5G Galaxy Fold yapacağını da duyurdu. Amerika’da ise ilginçtir ki sadece LTE versiyon alacak. 5G’li versiyon İngiltere pazarına da giriş yapacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu